Morten Østergaards alliance med moskéer fik den radikale ordfører på glatis under en debat i Folketinget om antisemitisme

En af Morten Østergaards samarbejdspartnere under valgkampen sidste år var Fredens Moské i Aarhus.

 

Det var her, der blev arrangeret et stort valgmøde, hvor kun De Radikale og venstrefløjen var inviteret.

 

Og det var den moské, der var med i TV 2’s udsendelse Moskéerne bag Sløret. Her forklarede imam Radwan Mansour udsendelsens kvindelige muldvarp, Fatima, at hun ikke skulle ”gå til danskerne”, og anmelde sin voldelige mand til politiet og ligeledes heller søge skilsmisse hos ”danskerne”.

 

Hun skulle tværtimod holde ud og håbe på, at manden ”med Guds hjælp forbedrer sig”.

 

Fik moskéerne i nakken under debat om antisemitisme

Men Morten Østergårds alliance med moskéer og imamer under folketingsvalget sidste år var ikke glemt, da Folketinget den 28. januar havde en debat om antisemitisme.

 

Her kom den radikale ordfører, Kristian Hegaard, galt fra start, da han under sin ordførertale kritiserede en udtalelse fra statsminister Mette Frederiksen (S).

 

”Jeg blev lidt ærgerlig over, at statsministeren sådan særlig udpegede stigende indvandring som en del af antisemitismen, for det afgørende er, at vi ikke unuanceret skaber splid og graver grøfter på et forkert grundlag,” lød det blandt andet fra Hegaard.

 

Den kritik af statsministerens udtalelse om indvandring antisemitisme, blev startsignalet til en byge af spørgsmål om de radikales holdning muslimers antisemitisme.

 

Således også fra blandt andre Morten Messerschmidt, som gik direkte til sagen:

 

”Nu er det jo ikke nogen hemmelighed, at Det Radikale Venstre ved senest afholdte folketingsvalg virkelig gik sin sejrsgang gennem landets ghettoer, og det tror jeg også at man har rost sig selv af på sociale medier og andre steder. Ghettoerne er vel et af de steder, hvor hr. Morten Østergaard virkelig er afholdt og forstået,” lød det fra Messerschmidt, som derpå ville vide:

 

”Derfor kunne jeg godt tænke mig at spørge, hvilke overvejelser ordføreren egentlig gør sig om antisemitismen i ghettoerne?”

 

Morten Hegaard reagerede ved at glæde sig over, at De Radikale havde fået stor vælgerfremgang og fortsatte:

 

”Men at spørge, om det så fører til antisemitisme, synes jeg godt nok er et mærkeligt grundlag at gå ud fra og en mærkelig måde at så splid mellem befolkningsgrupper på, og det tror jeg ikke er i nogens interesse,” lød det blandt andet fra ordføreren.

 

Det svar Messerschmidt ikke tilfreds med, men påpegede, at:

 

”Det bare relevant at høre, hvilke overvejelser man så gør sig i Det Radikale Venstre for at sikre, at man ikke gør antisemitisme i muslimske kredse salonfæhig.”

 

På sin side forsatte Hegaard med at glæde sig over, at De Radikale havde fået et godt valg, og fortsatte:

 

”Men det der med så at bringe spørgsmålet om antisemitisme ind i det er simpelt hen at blande for mange ting sammen. Men tak for interessen for Det Radikale Venstres valg.”

 

Inger Støjberg: Svært for de radikale at få over deres læber, at ….

I lighed med en række andre ordførere kørte også Venstres ordfører, Inger Støjberg (V), videre i moské-sporet:

 

”Jeg kan heller ikke frasige mig oplevelsen af, at hr. Kristian Hegaard og Det Radikale Venstre simpelt hen ikke kan få over deres læber at sige, at ja, der er også muslimer, der begår hadforbrydelser, der er antisemitiske. Og ja, det er et kæmpestort problem,” lød det fra Støjberg, som forsatte:

 

”Derfor vil jeg bare spørge hr. Kristian Hegaard: Anerkender hr. Kristian Hegaard, at der også er muslimer, og at det da ovenikøbet er et meget stort antal, hvis man ser på det i forhold til de handlinger, som vi har set her i Danmark, men også i udlandet, der er begået af muslimer?”

 

Kristian Hegaard: ”Jeg får gerne over mine læber, at der desværre er flere, der begår antisemitiske handlinger, men det er jo lige alvorligt, uanset hvem der begår dem.”

 

Inger Støjberg: ”Godt så! Jeg vil spørge hr. Kristian Hegaard: Er der muslimer, der har begået antisemitiske handlinger i Danmark, ja eller nej?”

 

Kristian Hegaard: ” Jamen det er der da givetvis. Det er jo det, jeg hele tiden siger, altså at det gælder persongrupper, der begår det her. Jeg forstår ikke, hvorfor der bliver opbygget sådan en kunstig tvivl om, at det skulle jeg ikke have sagt.”

 

Og sådan fortsatte det.

 

På trods af store anstrengelser kunne ingen af ordførerne få Kristian Heegaard til at erkende, at det først og fremmest er moskéerne og ghettoerne, der er arnesteder for jødehad og chikane.

 

Som Pernille Vermund (NB) udtrykte det:

 

”Det er jo helt vildt, så svært det er at få svar på noget så simpelt!”

 

”Imamen sagde, at vi skulle stemme på de radikale” – læs mere her:

https://denkorteavis.dk/2019/de-radikale-fik-muslimers-stemmer-i-store-ghettoer/

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…