22-årig bandeleder, Mohamed Ali, dømt til livstid for dobbeltdrab i Herlev – fire bandemedlemmer også dømt

Foto: Svensk politi (via Aftonbladet)

Et skudopgør i Herlev på maskinpistoler først på aftenen den 25. juni 2019 mellem de to svenske indvandrebander, Dødspatruljen og Shottaz, endte med, at to Shottaz-medlemmer blev dræbt, medens det lykkedes for en tredje at flygte uskadt

 

På trods af, at alle de implicerede var svenske statsborgere, skete drabene som nævnt i Herlev, nærmere betegnet i Sennepshaven med bjæffende maskinpistoler

Den ene af de dræbte blev fundet med blandt andet nitten skud i kroppen.

 

Nu er lederen af Dødspatruljen, Mohanad Ali, 22 år, og Mansor Ismail, 20 år, samt et tredje bandemedlem på 18 år i dag fredag ved Retten i Glostrup blevet idømt livsvarigt fængslet, medens to andre bandemedlemmer under 18 år hver blev idømt 20 års fængsel.

 

Et klart signal til svenske bandekriminelle

Selv om der var tale om et opgør mellem to svenske bander, har Retten i Glostrup vurderet, at de fem tiltalte også kunne dømmes efter den særlige bandeparagraf 81a.

 

I den forbindelse udtaler senioranklager Rasmus Kim Pedersen i en pressemeddelelse, at:

”Dommen sender et markant signal til svenske bandekriminelle om ikke at tage deres konflikter med til Danmark.”

 

Forskellen i straf til de fem dømte skyldes, at to af gerningsmændene var under 18 år, da de begik deres forbrydelse. I henhold til dansk lov kan de derfor maximalt kun idømmes 20 års fængsel.

 

Det er første gang i Danmark, at der er udmålt en så langvarig straf til gerningsmænd, der var under 18 år på gerningstidspunktet.

 

De dømte blev samtidig idømt udvisning af Danmark for bestandigt, når deres afsoning er afsluttet, skriver Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse.

 

Alle fem dømte ankede dommen.

 

Blev anholdt få dage efter drabet

På baggrund af intensiv efterforskning kunne dansk politi få dage efter drabet anholde en af de nu dømte i en lejlighed i Aarhus, og efterfølgende blev de fire øvrige nu dømte anholdt af svensk politi på foranledning af Københavns Vestegns Politis foranledning og udleveret til Danmark.

 

”At det relativt hurtigt lykkedes at identificere og anholde gerningsmændene, skyldes rigtig godt efterforskningsarbejde og et endog meget tæt samarbejde mellem politi og anklagemyndighed på begge sider af Sundet,” siger senioranklager Rasmus Kim Petersen

 

Flugtbilen blev allerede fundet samme dag i udbrændt tilstand. Ilden havde dog ikke fortæret hverken våben eller tøj, som kunne identificeres.

 

Det er den svenske avis, Aftonbladet, der har navngivet to af de dømte

 

Læs også:

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/XgxnXB/gangledaren-mohamed-ali-22-doms-till-livstids-fangelse

 

https://denkorteavis.dk/2020/med-dobbeltdrabet-i-herlev-har-svenske-bander-rykket-deres-indbyrdes-krige-til-danmark-og-de-er-ogsaa-i-mellemoesten/

 

https://politi.dk/koebenhavns-vestegns-politi/nyhedsliste/dom/2020/08/28

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…