Video: Fransk by i flammer og angreb på katedral med uerstatteligt inventar

Hele tre ministre besøgte tirsdag formiddag byen Chanteloup-les-Vignes i departementet Yvelines nord for Paris. Det var indenrigsminister Christophe Castaner, der er politiets og gendarmernes politiske chef, justitsminister Nicole Bellaubet og arbejdsminister Julien Denormandie.

 

De beså brandtomten, som var de sodede rester af byens brandhærgede cirkusskole.Premierminister Edouard Philippe havde havde ophidset gemytterne yderligere med en beroligende erklæring om, at ballademagerne var en bande sindsforvirrede unge.

 

Premierministeren forsøgte at tale balladen ned som drengestreger. Det skabte stor ophidselse.

 

Politikere i midten og til højre er ikke i tvivl om, at der er tale om muslismske ballademagere.

 

Jævnfør at en kirke i Sydfrankrig er blevet angrebet med en rambuk og uerstatteligt inventar er tyvstsjålet. Gerningsmændene er ikke fundet, men politiet har gode spor

Lørdag aften var der voldsomme optøjer med gruppe af ‘unge’ på 20-30 bevæbnet med stokke. Politi og brandfolk blev angrebet. (Leparisien.fr)

 

Se video længere nede.

 

Som om lokalbefolkningen ikke var klar over, at der stod islamister og indvandrere bag optøjerne.

 

Hvis nogen skulle være i tvivl om, at der er tale om en borgerkrig mellem muslimer og indfødte franskmænd var et hærværk mod domkirken i Oloron i Pyrenæerne tilstrækkeligt til at overbevise tvivlerne.

 

En bulldozer blev brugt til at sprænge indgangsportalen, og gerningsmndene plyndrede kirken for uerstatteligt inventar og knuste ruder med glasmosaik. (Lefigaro.fr)

 

Kirken, der er fra 1100-tallet, står på Unescos liste over bevaringsværdige kulturminder.I gennemsnit bliver tre katolske kirker og bedesteder vandaliseret hver dag i Frankrig. Hvem er vandalerne?Det kan den sydamerikanske pave Franz i Valikanet  næppe være i tvivl om.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…