TV2 kaldte terroristen for ’australier’, mens den afrikanske indvandrer, der sigtes for mord på Østerbro, bare blev kaldt ’en mand’

Tv2's logo

Mordsagen om en mand med afrikansk baggrund, der er sigtet for tre drab på ældre mennesker, vokser sig stadig større.

 

Imens kan man undre sig over dækningen af den i medierne. Det gælder ikke mindst det store TV2.

 

Torsdag den 7. marts blev en 81-årig kvinde myrdet i sin lejlighed på Østerbro i København.

 

En 26-årig mand blev sigtet og søndag den 10. marts fremstillet i Grundlovsforhør. allerede på det tidspunkt kunne ekstra Bladet oplyse, at den sigtede mand var afrikaner.

 

Fem dage senere, fredag den 15. marts, holdt politiet et pressemøde om sagen.

 

Her blev det oplyst, at den sigtede mand var sigtet for to drab mere. Det drejede sig om en 80-årig mand og en 83-årig kvinde i samme boligblok. På pressemødet fortalte politiet, at de efterforskede to dødsfald mere i området.

 

Desuden oplyste politiet, at den sigtede 26-årige mand var afrikaner.

 

I dag søndag kan Ekstra Bladet oplyse, at den pågældende tidligere er blevet idømt en straf for voldtægt mod en ung pige samt drabsforsøg mod en kvinde.

 

Sagen vokser sig altså stadig større. Men allerede fredag var den kæmpestor. En mand, der sigtes for en stribe mord blandt ældre i samme lille boligblok på Vangehusvej. Det er ekstremt opsigtsvækkende i Danmark.

 

Alligevel fik sagen kun begrænset opmærksomhed i medierne, herunder de to vigtigste: DR og TV2.

 

Læs også
Afrikaner fik afvist sin asylansøgning, men han blev ikke udvist – det fik frygtelige konsekvenser for en 9-årig pige

Det store danske drama blev kraftigt nedtonet til fordel for en ekstremt detaljeret og omfattende omtale af terrorsagen i New Zealand, hvor en rablende racist myrdede løs blandt muslimer.

 

det kan i sig selv undre.

 

Selvfølgelig kræver en terrorsag i udlandet en betydelig omtale, især da, når der er mange døde. Men der er noget mærkeligt i, at man i den grad nedprioriterede den dramatiske danske mordsag, mens man kører rundt i selv den mindste detalje fra New Zeeland.

 

Fortav, at han var afrikansk indvandrer

Men det var ikke det eneste mærkelig i mediedækningen.

 

Stort set alle danske medier omtalte terroristen i New Zealand som ”australier”.

 

Derimod omtalte man ikke den mulige seriemorder i København som ”afrikansk indvandrer” eller en ”afrikansk mand” – selv om det er, hvad han er.

Læs også
Afrikansk indvandrer satte ild til bus, hvor skolebørn var lukket inde – det skete i protest mod stram udlændingepolitik

 

Det er specielt mærkeligt, fordi det på et pressemøde hos Københavns Politi direkte blev sagt, at det drejede sig om en afrikansk mand. (Ved en fejl blev han kaldt vestafrikansk i stedet for østafrikansk, men det er ligegyldigt).

 

Selv om politiet altså fandt denne oplysning vigtig nok til at offentliggøre den, sagde TV2 og andre medier intet om, at han var afrikaner og indvandrer. Han blev bare kaldt ”en 26-årig mand”!

 

Sådan noget fortæller man da

De pågældende medier kan ikke forklare sig med, at de aldrig oplyser om en persons baggrund, hvis vedkommende ikke er dømt.

 

Hvis en svensker sigtes for røveri i København, vil stor set alle medier nævne, at han er svensker. Man havde jo heller ingen hæmninger med at omtale terroristen i New Zealand som australier.

 

Den slags bør man da også oplyse om.

 

Læs også
Pludselig stod afrikaner i 74-årig kvindes stue – men hun fandt sig ikke i hvad som helst

Offentligheden bør orienteres om den sigtedes baggrund. Det er en del af forudsætningen for, at man kan danne sig et indtryk af sagen. Så selvfølgelig skal man have den information – med mindre specielle hensyn til sagens opklaring eller til personer taler imod det.

 

Ikke-vestlige indvandreres voldskriminalitet

Men der er endnu en begrundelse for, at medierne burde oplyse om, at den sigtede fra Østerbro var afrikansk indvandrer.

 

Danmark har et alvorligt problem med kriminalitet blandt ikke-vestlige indvandrere. Disse indvandrere er kraftigt overrepræsenterede i statistikkerne over voldskriminalitet.

 

Hvis offentligheden skal kunne føre en meningsfyldt debat om dette vigtige problem, må man naturligvis nævne, at sigtelsen drejer sig om dødelig vold begået af en indvandrer.

 

Det er ikke nogen gyldig undskyldning, at den pågældende var dansk statsborger og dermed i formel forstand dansker.

 

Problemerne med voldskriminalitet blandt ikke-vestlige indvandrer afhænger ikke af, om de har fået dansk statsborgerskab. Denne kriminalitet hænger sammen med helt andre ting i deres baggrund, herunder kulturelle forhold.

Læs også
Familien fra Afrika fik asyl i Danmark, forældrene fik ti børn, og nu skal sønnen udvises for talrige forbrydelser

 

Afrikaneren med dansk statsborgerskab, der sigtes for seriemord, er jo et eklatant eksempel.

 

En meget mærkelig prioritering

Siden hen har TV2 brudt sin påfaldende tavshed om gerningsmandens baggrund.

 

Søndag morgen omtalte en reporter fra TV-stationen den sigtede som en mand med østafrikansk baggrund.

 

Måske skyldes det, at man har indset, at fortielsen af afrikanerens identitet var en alvorlig fejl.

 

Men det kan også være, at TV2 bare ændrede dækning, fordi oplysningerne om afrikaneren var kommet ud andre steder og gav kraftigt genlyd. Man skulle jo nødigt hægtes af.

 

Læs også
Asylansøger fra Eritrea mishandlede kvinde på vandrehjem – hun døde senere, men han fik en mild dom

Kendsgerningen er i hvert fald, at man var så optændt af en racists ugerninger på den anden side af kloden, at man nedtonede en kæmpesag om en indvandrers mulige seriemord i København. Herunder fortielse af gerningsmandens identitet.

 

Dette ligner en historie om, at Journalistisk Venstreparti på TV-stationen prioriterer sine egne politisk korrekte holdninger over virkeligheden.

 

Det er set mange gange før.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…