Spaniens ’humanistiske’ flygtningepolitik afsløres som et kynisk forsøg på at sende problemerne videre til os andre

ARKIVFOTO / You Tube

I sommer var der en større strid om flygtningeskibet ”Aquarius”, der ejes af en NGO – altså en frivillig hjælpeorganisation.

 

Både Italien og Malta nægtede at give skibet adgang til sine havne. Så trådte Spaniens nye socialistiske premierminister, Pedro Sánchez, til i rollen som redningsmand.

 

Han erklærede, at skibet var velkomment i Valencias havn. Det anså han for Spaniens pligt, fordi man dermed afværgede en ”humanitær katastrofe”.

 

Den spanske udenrigsminister Joseph Borrell udtalte sig lige så ædelmodigt om sagen. Han understregede, at Spanien ville løfte sin del af EU’s byrde med de mange migranter:

 

”Det er et problem, vi deler, og det skal behandles som et problem, vi deler.”

 

Borrell understregede, at Spaniens modtagelse af skibet var en ”symbolsk handling”, der skulle tvinge Europa væk fra sin se-den-anden-vej-politik i forhold til migration.

 

De politisk korrekte kredse, også i Danmark, var stærkt begejstrede. De spanske socialister blev hyldet som sande idealister og humanister.

 

Men snart skulle det vise sig, at virkeligheden var en anden. Spaniens rolle i denne sag understreger, at politisk korrekthed og tykt hykleri ofte går hånd i hånd.

 

Snart blev den skønsnakkende spanske regering konfronteret med ubehagelige kendsgerninger. Tilstrømningen har medført, at Spanien nu ganske kynisk sender de migranter, der kommer, videre til os andre.

 

Det billede tegner sig i en artikel i den store tyske avis Die Welt.

 

Læs også
Vips! Så blev de syrere

Spanien sender migranterne videre

Sidste år modtog Spanien officielt 55.570 asylansøgninger, heraf hele 20.000 fra venezuelanere (på grund af dette lands dybe krise).

 

Men der er noget mærkeligt ved disse tal.

 

Alle ved, at der kommer et hav af migranter fra Afrika til Spanien. Det kan man bare ikke se af de officielle statistikker. Her indtager migranter fra Afrika kun en beskeden plads.

 

Hvor er disse mennesker blevet af? Det giver Die Welt et bud på.

 

Kort fortalt: Spanien skynder sig at sende et stort antal migranter videre mod Nordeuropa.

 

Ifølge Dublin-konventionen, som også Danmark er med i, skal asylansøgningerne ellers behandles i det første EU-land, som migranten kommer til.

 

Men de spanske myndigheder hjælper de mange afrikanere til at rejse videre – først og fremmest til Tyskland, som er ønskemålet for et hav af dem.

 

Spanien sørger for bustransport

Die Welt har haft en medarbejder i den spanske region Andalusien, hvor mange af disse migranter kommer ind.

 

Han kan fortælle, at de fleste afrikanske asylansøgere slet ikke får deres asylansøgning vurderet. De ryger straks ud af det officielle system.

 

Ifølge Welt-journalisten anbringer man i første omgang en stor del af dem på et asylcenter fjernt fra offentlighedens blikke.

 

Derfra fragtes de om aftenen videre i busser, der kører nordpå – typisk til Bilbao på vestkysten og Barcelona på østkysten. Herfra går det så videre mod nord – meget ofte til Tyskland. Busserne stilles vel at mærke til rådighed af de spanske myndigheder.

 

Denne strøm, som man ikke taler om, kan ikke ses i de officielle statistikker.

 

Frankrig opsnapper en del af disse illegale migranter. Men de spanske myndigheder lader ifølge Welt, som om antallet er meget lavere, end hvad franskmændene fortæller.

 

De aner ikke, hvad ”asyl” betyder

Journalisten giver en slående illustration:

 

Han taler med en stribe afrikanske migranter om at søge asyl. Men det viser sig, at de slet ikke ved, hvad asyl overhovedet er for noget! ”Asyl er et fremmedord,” som det hedder i artiklen. De bliver bare sendt videre uden om systemet. Det lykkes for en del af dem at nå deres mål.

 

Die Welt har talt med en ”Jimmy” fra Sierra Leone, der har skrevet under på et dokument om, at han vi, rejse tilbage til hjemlandet.

 

Men han siger selv, at han ikke aner, hvad der står i dokumentet. Og han er også helt ligeglad – bare han kan rejse videre. Det lykkes ham faktisk at komme til Belgien.

 

En NGO har tilbudt de spanske myndigheder at uddele information til migranterne om, hvordan de søger asyl i Spanien. Men myndighederne har slet ikke været interesserede – de forsøger endda at forhindre omdelingen.

 

Artiklen tyder på, at man vil have så få asylansøgere i Spanien som muligt – stik imod de fine ’humanitære’ erklæringer.

 

Folk skal hurtigst muligt sendes videre, og det hjælper de spanske myndigheders bustransport dem til.

 

Under radaren

Det er forståeligt, at Spanien forsøger at bremse asylstrømmen til deres land. Men det er hykleri, at landet samtidig pudser den humanistiske glorie.

 

De politisk korrekte medier, også i Danmark, har tilsyneladende taget denne glorie for gode varer.

 

Men denne historie handler ikke kun om hykleri og snyd med fælles EU-regler. Den tegner også et skræmmende billede af, hvor store de illegale migrantstrømme er.

 

Det gælder ikke bare strømmen fra Spanien, men også fra andre lande. Selv om de officielle statistikker ser bedre ud end før, så er der en stor trafik under radaren, som der ikke er styr på.

 

https://www.welt.de/politik/ausland/plus186964798/Andalusien-Spanien-winkt-Migranten-durch.html

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…