Sort muslimsk skole erklærede franske undervisningsminister krig, men han lod sig ikke kue

Jean-Michel Blanquer (YouTube)

PARIS: I byen Echerolle i det franske departement Isère valgte en muslimsk skole at gå i åben krig med den franske undervisningsminister Jean-Michel Blanqcuer.

 

Skolen hedder Philippe Grenier Skolen og er opkaldt efter den første muslim som opnåede at blive valgt til Nationalforsamlingen.

 

Han var en etnisk fransk konvertit, som støttede Islamisk Stat og blev sikret en plads som deputeret, fordi imamer i adskillige moskéer  anbefalede deres menigheder at stemme på ham.

 

Hvad der uvægerligt leder tankerne hen på den valgsucces, som Radikale Venstre i Danmark opnåede som følge af imamers opfordring til koranske menigheder om at stemme på Morten Østergaard.

 

Undervisningsminister Blanquer  beordrede skolen lukket, fordi det var evident, at den hjernevaskede sine elever. Hvad han åbent udtalte både i Nationalforsamlingen og i pressen.

 

Skolen appelerede kendelsen, men Blanquier afventede ikke engang udfaldet af appellen. Han overførte eleverne til en fransk folkeskole, hvis de – som han udtalte – vil blive undervist i overensstemmelse med republikkens love og det franske samfunds traditioner.

 

Blanquer er formentlig det mest populære medlem af regeringen at dømme med løbende meningsmålinger. Så skulle præsident Emmanuel Macron efter sædvane været fristet til at mægle til fordel for immigranterne i befolkningen, skal han nok vide at dy sig. Opgøreret med den sorte muslimske skole er i enhver henseeende en sejr for ministeren, som valgte at stå fast.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…