Sådan får du stemningen fra kolonihaven ud på altanen

Ledige lejligheder i København er ofte en sjælden ting – men så snart man har fundet en, så er det fantastisk. At bo i Danmarks hovedstad blandt smukke, historiske bygninger. Med cafeer, restauranter, bagere og frisører på hvert gadehjørne. Når man bor inde i byen, så mangler du aldrig noget. Det skulle lige være den hyggelige, afslappede, danske havestemning. Den kan være rigtig svær at få ind i københavnerlejligheden – men det kan godt lade sig gøre. Læs med her, hvis du vil have tips og tricks til at skabe en hyggelig, dansk kolonistemning på din københavnske altan.

 

Første tip: forstå den rette stemning

Kolonihavestemning. Det er en ting. En følelse. En dansk følelse af hygge. Gammeldags hygge. Det er frem med alt der er retro. Dette betyder frem med den røde- og hvidternede dug. Det er frem med de skønne og gamle bambusmøbler. Et hyggeligt lille bord og et par stole. Det er frem med mor eller mormors skønne 70’er stel, en samling af miskmask. Alt hvad der er hyggeligt, tallerkener malet med dekorative blomster. Så skal du heller ej glemme amagerhylden. Selv den mindste altan har plads til to små bambusstole, et lille bord og så en skøn amagerhylde på væggen til hyggelige stearinlys.

 

Andet tip: blomster, blomster, blomster

Du kan ikke få blomster nok. Stemningen af kolonihave betyder også et væld af blomster. Her er Barrodsroser et rigtig godt udgangspunkt. De barrodede roser ser ofte lidt sølle ud, nå du køber dem, da der ikke er blomster på. Men de er enormt livskraftige og kan virkelig pryde en skøn altan. De barrodede roser er ofte også billigere end almindelige pottede roser, og så er udvalget også langt større. De kræver mindre arbejde end pottede roser, og de er derfor også nemmere at håndtere. Denne slags blomst kan du købe om vinteren, og her kan du også plante dem, så længe jorden ikke er frossen. Overvejer du kan købe sådan en slags blomst til din altans potter, så kig på den smukke, lakseorange Prinsesse Marie, Morten Korch som er cremehvid eller skønne Royal Copenhagen med sarte, lyserøde blomster.

 

Tredje tip: få naturen ind på altanen – bogstavelig talt

Vil du have en hyggelig stemning på altanen handler det også om at få naturen ind. Ofte når du overtager en lejlighed i københavn, får du en altan af beton. Kedeligt beton, ofte gråt og fyldt med alger. Dette kan hurtigt fikses. Svaret er trægulv på altanen. Det er stilfuldt og komfortabelt at gå på. Det skaber en stemning af afslapning, og så er det nemt at lave og holde. Ofte køber man gulvet som et “puslespil”af små firkanter som klikkes sammen, og som kan beskæres til de forskellige kanter, som en altan kan have. Ofte siger man, at du ikke behøver mere end ti minutter til at lægge sådan et gulv. Når det er så nemt, betyder det også, at du nemt kan hive det op, og opbevare det indendørs over vinteren. Dette kan være et godt tip, hvis du vil passe godt på gulvet, så du forlænger dets levetid.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…