Nyvalgt muslim skabte skandale – men den virkelige skandale blev fortiet

Ilhan Omar får tilladelse til at bære hijab i den amerikanske kongres (Skærmprint CBS/YouTube)

Siden januar har to kvindelige muslimer været en del af den amerikanske kongres. 

 

Det ene parlamentsmedlem, Ilhan Omar, bærer det muslimske tørklæde.

 

Allerede nu har hun lavet skandale, lyder det i de amerikanske medier. Fria Tider

 

Blandt andet insinuerede den 37 årige somalier, at AIPAC har som sigte, at “købe” kongresmedlemmer.

 

Reaktionen i de amerikanske medier blev nærmest hysterisk, og Ilhan Omar er blevet udråbt som antisemit af en lang række profiler.  

 

Præsident Donald Trump er ikke tilfreds med, at Ilhan Omar først smider en “bombe” der får opmærksomhed, og derefter kommer med en tom utilstrækkelig undskyldning. Han opfordrer hende slet og ret til at træde tilbage. Geller Report.     

 

Det er måske en overdrivelse at kalde alt dette virak for en storm i et glas vand, men er det her den virkelige skandale ligger? 

 

Den egentlige skandale

Når en muslimsk kvinde bærer tørklædet, er det en tilkendegivelse af, at hun er islams repræsentant. 

 

Det muslimske tørklæde er som et flag, der tilkendegiver, at loyaliteten først og fremmest er overfor islam, og at islam står over alt andet. 

 

Når tørklædet ikke er lagt på hylden, signaleres der, at heller ingen del af islam er lagt på hylden. (I tilfælde af protester, kan der blot spørges ind til, hvilke dele af islam, der specifikt tages afstand fra? Der vil med sikkerhed være larmende tavshed). 

 

Med det muslimske tørklæde på, tilkendegiver Ilhan Omar som medlem af den amerikanske kongres, at hun tilslutter sig islam i sin helhed.     

 

Er ikke snarere dette skandalen, fremfor det, at hun på twitter har beskyldt AIPAC for lobbyvirksomhed?

 

Man har muligvis i organisationen været lidt for insisterende og direkte i sine forsøg på at påvirke de politiske beslutninger. Men helt ærligt. Det er da helt almindeligt, at store og pengestærke organisationer og virksomheder forsøger at påvirke beslutningsprocessen. 

 

Religiøst arbejde i en demokratisk institution     

Ingen kan vel overraskes over Ilhan Omars jødehad og antisemitiske arbejde, for det er en del af hendes opgave som muslim. 

 

En opgave der ikke er opstået som produkt af hendes egne personlige overvejelser i en demokratisk proces, men er forudbestemt i hendes religion og dikteret af Allah.

 

Den virkelige skandale er vel snarere, at hun får lov til at arbejde på opgaven, fra et sæde i den amerikanske kongres.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…