Nykøbing Falster: Indvandrer sigtet for brand i sin egen butik – kynisk plan var tæt på at koste menneskeliv

Arkivfoto fra en anden sammenhæng

Tre udenlandske mænd er tiltalt for at stå bag en påsat brand, der kunne have kostet menneskeliv. BT omtaler sagen, som avisen har fået aktindsigt i.

 

De tre mænds nationale og etniske baggrund omtales ikke i avisen. Men det fremgår af omtalen, at de risikerer udvisning af Danmark. De har med andre ord udenlandsk baggrund.

 

Sagen drejer sig om en kraftig og farlig brand i en række bygninger i Jernbanegade i Nykøbing Falster. Branden opstod i en grønthandlerforretning kort efter midnat den 28. maj sidste år.

 

Ifølge anklageskriftet skyldtes branden, at der blev sat ild til brændbare væsker i forretningen. Der var altså ikke tale om et uheld, men om bevidst ildspåsættelse.

 

Det er anklagemyndighedens påstand, som BT gengiver, at butikkens ejer selv aktivt involveret i branden.

 

Sammen med en anden sigtet skal han have efterladt et vindue eller en dør i butikken ulåst kort før gerningstidspunktet, så brandstifteren kunne få adgang til at antænde de brændbare væsker.

 

Anklagemyndigheden mener, at en 37-årig mand med banderelation blevet betalt for at påsætte branden. Det antyder, at butikkens ejer havde en plan med at sætte ild til butikken. Måske forsikringssvindel, men det fremgår ikke.

 

Kynisk foragt for menneskeliv

Derimod står det klart, at branden udsatte beboerne i ejendommene omkring butikken for livsfare.

 

Ilden bredte sig eksplosivt og skabte store ødelæggelser i tre ejendomme.

 

Takket være en behjertet indsats fra de første vidner på stedet lykkedes det dog at få alle de tilstedeværende beboere alarmeret, så ingen kom til skade.

Læs også
Indvandrer slog, sparkede og truede 15-årig pige – så forsøgte han at lyve sig fra det i retten

 

De tre tiltalte udlændinge udviste derimod en kynisk foragt for menneskeliv at dømme efter sigtelsen. De gjorde intet for at sikre mod, at nogen brændte inde.

 

Udover truslen mod andre menneskers liv, anrettede branden enorme skader på bygningerne. De involverede forsikringsselskaber vurderer de samlede skader til at beløbe sig til omkring 25 mio. kr.

 

De tre involverede mænd risikerer tre års fængsel og udvisning af Danmark. Derudover kan de møde et erstatningskrav på de cirka 25 millioner kroner.

 

Rå og brutal kriminalitet

I Danmark kender vi naturligvis til, at ejendomme og andre værdier udsættes for ødelæggelser, som ejeren selv står bag. Som oftest sker det for at hente penge fra forsikringen.

 

Men det hører heldigvis til sjældenhederne, at man ud fra økonomiske motiver påsætter en brand, der rummer en alvorlig risiko for, at andre mennesker brænder inde.

 

Læs også
Mand med indvandrerbaggrund kører i luksus-Mercedes og griner hele vejen hen til jobcenter

Det er en meget rå og brutal form for kriminalitet.

 

En sådan rå og brutal form for kriminalitet hjemsøgte tilsyneladende en almindelig dansk provinsby som Nykøbing Falster.

 

Bandemiljøet

Gerningsmændene kommer udefra. Grønthandleren er indvandrer, de to andre er i hvert fald indrejst til Danmark.

 

Den ene har ifølge sigtelsen relation til bandemiljøet. Og netop bandemiljøet bidrager i høj grad til, at Danmark i stigende grad plages af rå og brutal kriminalitet. For eksempel i form af bandemedlemmer, der skyder mod hinanden på åben gade – med fare for uskyldige menneskers liv.

 

Disse skyderier er udtryk for den samme afstumpede kynisme som ildspåsættelsen i Nykøbing Falster, hvis man skal tro sigtelsen.

 

 

Læs også
Libaneser var indlagt på sygehus i Aalborg – her sneg han sig ind til en anden patient og begik vanvittigt røveri

Masseindvandring og stigende voldskriminalitet

Voldskriminaliteten er steget i Danmark i de senere år. Og ikke-vestlige indvandrere er klart overrepræsenterede i denne voldskriminalitet.

 

Denne udvikling skulle have været til at forudse for de politikere, der gennem årene har haft ansvaret for den ikke-vestlige masseindvandring til Danmark.

 

Det kræver ikke raketvidenskab at finde ud af, at der findes en voldspræget kultur i store dele af Mellemøsten.

 

Man kan håbe på, at de skyldige i forbrydelsen bliver udvist af landet. Og man kan glæde sig over, at domstolene er blevet skrappere til at bruge udvisning som straf – et ganske effektivt middel.

 

Men denne sag er en del af et langt større billede.

 

Hvem husker ikke Marianne Jelveds indflydelse?

Læs også
17-årig indvandrer på Lolland fik en dom for groft gaderøveri, men han var ligeglad – bare en måned efter var den helt gal igen

Selv om det var åbenlyst, hvor enorme kulturforskelle der er Mellemøsten og Danmark, sørgede dybt uansvarlige politikere for at bringe Mellemøsten, Tyrkiet, Pakistan m.m. til Danmark i stort tal gennem masseindvandringen.

 

De burde have vidst, at det ville medføre enorme problemer i det danske samfund. Men for dem vejede den politiske korrekthed tilsyneladende tungere.

 

Hvem husker ikke de fatale år, hvor Marianne Jelved i spidsen for De Radikale havde enorm indflydelse på dansk udlændingepolitik?

 

En stadig større andel af landets befolkning

Takket være fortidens beslutninger sker der dramatiske ændringer i den danske befolknings sammensætning. Ikke-vestlige, ofte muslimske, indvandrere udgør en stadig større andel af landets befolkning.

 

Det har mange konsekvenser. Både for samfundet som helhed og for enkeltpersoner. Herunder i form af kriminalitet.

 

Branden i Nykøbing Falster kan vise sig at være et eksempel på disse konsekvenser.

Læs også
Den meget omtalte sexvideo kædes sammen med en indvandrerdreng, der siden er tiltalt for voldtægtsforsøg mod samme pige

 

Kun hurtig reaktion fra forbipasserende og regulært held forhindrede en tragedie.

 

https://www.bt.dk/krimi/groenthandler-tiltalt-kaemperegning-for-paasat-brand?fbclid=IwAR0fAjsrShc4rF2PQtn9GUfWXeOWauTt3sYC1GkYtYAiUqoe6c5hQFc3Ydk

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…