Islamisten sagde, at han ikke ville bo blandt franskmænd – så gjorde minister kort proces

Colourbox

PARIS: Frankrigs indenrigsminister Christophe Castaner, som er øverste politiske chef for politiet, føler sig ikke synderlig bundet af Marrakesh-deklarationen.

 

Med 44 udvisninger af radikaliserede elementer, som forlader fængslet efter færdigafsonet straf, har han vist sig som den mest handlekraftige indehaver af posten som chef for Indenrigsministeriet.

 

I 2017 havde hans forgænger på posten Gérard Collomb udvist 20 uønskede immigranter, før han sagde sin stilling op i protest mod præsident Emmanuel Macrons betydelig mere vage udlændingepolitik og flyttede til Lyon som millionbyens borgmester.

 

Castaner er med andre ord allerede oppe på det dobbele antal udvisninger og viser ingen tilbøjelighed til at sætte tempoet ned.

 

Han blev derefter sat direkte på et fly til Algeriet 

10. juli blev en 28-årig algerier Islam Belbékir løsladt fra fængslet, hvor han afsonede en straf for rapserier. Da han viste tegn på at være radikaliseret af medfanger, blev han stemplet i sine papirer som en sikkerhedsrisiko og sat direkte på et fly til Algier.

 

Dagen efter erklærede en 38-årig Fathi Hadj-Omar, som var født i Frankrig og havde dobbelt statsborgerskab, i en mail til den domstol, som behandlede hans straffesag, at han ikke mere ønskede at leve blandt franskmænd, men ville tilbage til Algériet.

 

Castaner var ikke sen til at opfylde ønsket. Hadj-Omar sad i et fly i Orly-lufthavnen, før han fik tid til at besinde sig på, om det nu også var så klog en beslutning.

 

Algeriet vinder afrikansk mesterskab i fodbold og skaber problemer i Paris

Castaner fik demonstreret sin handlekraft, da der kunne ventes voldsomme uroligheder i Paris efter at det algierske fodholdhold havde vundet det afrikanske mesterskab med en sejr på 1-0 over Senegal. 2500 urobetjente og gendarmer fik ødelagt deres nattesøvn, men kontrollen med det bebudede natlige orgie på Champs Elysées og Concorde-pladsen blev så effektiv, at de begejstrede fodboldfans afstod fra rudeknusninger, plyndringer og væltede skraldespande.

 

Men titusinder af euforiske algierske tilflyttere i gadebilledet gav stof til eftertanke.

 

Da general Charles de Gaulle var præsident, kørte franske bilister op og ned ad Champs Elysées, mens de truttede rytmen i slagordet Algérie Francais i bilhornene.

 

Sidste nat var der snarere tale om et algeriseret France. Det kunne selv en Castaner ikke afværge. Som andre europæiske politikere er han for sent blevet opmærksom på, hvor faretruende islamiseringen af Europa har udviklet sig.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…