Nu er den franske regering blevet bange: De vil tage magten tilbage fra indvandrerne i ghettoerne og indføre kvoter

PARIS: Det er gået op for den franske regering, at den har tabt kontrollen med indvandringen.

 

Lidt sent måske, men sent er nok bedre end  aldrig.

 

Og premierminister Edouard Philippe samlede i går alle sine fagministre omkring sig i embedsboligem Matignon for at rette op på det forsømte.

 

Her proklamerede han, at tiden er inde til at republikken tilbageerobrer alle tabte områder, hvor indvandrere har overtaget magten.

 

Indvandrernes misbrug af velfærdsstatens goder er blevet utålelig, sagde han. Vi vil indføre kvoter, så der sættes grænser for fremtidens indvandring, og vi har fundet en passende balance mellem rettigheder og pligter for immigranter.

 

Hvad sagde fagministrene til dette oplæg? Ifølge justitsminister Nicole Belloubet ikke et “couac”. Samme lydord som det danske “kvæk”

 

Men når det skelsættende møde ikke holdes i Elysée-palæet, hvad siger så præsident Emmanuel Macron?

 

Han er på officielt besøg i Kina, men herfra twitter han, at det er ham, der har afstukket kursen.

 

Og oppositionen ? Harmdirrende kommentarer som islamofobi og racisme har ikke ladet vente på sig. Og højrefløjens Marine Le Pen siger, at kvoter er en udmærket idé, så længe kvoten er 0 for fortsat indvandring.

 

Familiesammnføringer vil regeringen fortsat finansiere. Men under forudsætning af, at der er tale om at føre familier tilbage til deres slægtninge i landet, de stammer fra.

 

Demonstration søndag mod “racisme”

Den franske venstrefløj blev taget med bukserne nede af regeringens kampagne mod immigration, men er nu klar til at gå på barrikaderne. Der varsles demonstration i Paris på søndag mod – som det hedder – islamofobi og racisme.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…