28 franske politifolk har i år begået selvmord – nu skriger gule veste “Dræb dig selv” til betjente

PARIS: Torsdag i sidste uge begik to franske politifolk selvmord. En 48-årig kvindelig officer skød sig selv på sit kontor i den sydfranske by Montpellier. Samme dag skød og dræbte en 25-årig betjent sig selv i sit eget hjem.

 

De er ikke de eneste.

 

28 politifolk har i år taget deres eget liv.

 

Betjentene er hårdt pressede blandt andet af de gule vestes aktioner stort set hver lørdag gennem lang tid.

 

Her er hadet mod myndigheder og politi stort.

 

Under demonstrationerne skriger guljakker nu ‘Dræb dig selv’ i hovedet på betjentene.

 

Det har udløst en politisk reaktion.

 

Indenrigsminister Christoph Castaner, der er det franske politis øverste chef, har iværksat en  modoffensiv over for  opfordringer fra demonstranter i gule veste til politifolk om at begå selvmord.

 

Tilråbene til ordensmagtens reræsentanter er smagløse i betragtning af de sidste mange måneders chokerende  antal tilfælde, hvor overanstrengte politifolk har valgt at rette deres tjenestevåben mod sig selv.

 

Politiets minister opfordrer nu til at identificere demonstranter, der i TV-optagelser fra tumulterne opfordrer politifolk og gendarmer til at begå selvmord.

 

Hvor det lykkes at opspore de ophidsede demonstranter, skal de bringes for rettten med krav om seks måneders ubetinget fængsel og en bøde på ikke under 1000 euros.

 

Opfordringerne til at begå selvmord giver sig fortsat udslag i bemaling af husmure. I Finisterre i Bretagne sågar på den lokale politistations væg.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…