Afrikaner voldtog ung kvinde – Anklager: I hans kultur kan man have sex, selv om kvinden siger nej

Modelfoto

Sent på natten bankede det på havedøren til en ung kvindes lejlighed i Rønne. Da hun åbnede døren på klem, blev det tilsyneladende begyndelsen på et vågent mareridt.

 

Det var  en 26-årig mand fra Eritrea. Han er nu dømt for voldtægt og drabsforsøg.

 

Afrikaneren skubbede havedøren ind og derefter forsøgt at voldtage kvinden.

 

For at forhindre hende i at råbe efter hjælp pressede han en finger i hendes mund og slog hende flere gange i hovedet. Samtidig forsøgte han at klæde sig af for at voldtage kvinden, lyder det i tiltalen.Det lykkedes ifølge anklageskriftet kvinden at vriste sig løs ved at slå og sparke den dengang 25-årige mand. Hun løb herefter ud af lejligheden med retning mod Stenbanen, der ligger i centrum af Rønne og lige bag arresten.

 

Her blev hun indhentet og væltet omkuld af den tiltalte mand. Han truede med at slå hende ihjel og tog fat om halsen på kvinden med begge hænder.

 

Anklageskriftet fortsætter med en beskrivelse af, hvordan manden tog hendes tøj af med den ene hånd, mens han holdt fast om kvindens hals med den anden. Herefter voldtog han hende.

 

Det var frivilligt

Den 26-årige fortalte torsdag i retten på Bornholm, at samlejet havde været frivilligt.

 

Hun smilede og gav på den måde udtryk for, at hun gerne ville være sammen med ham. Efter samlejet ville han gerne igen, men hun sagde nej, forklarede han. Det skriver Bornholms Tidende, der overværede retssagen.

 

Den 26-årige tidligere forklaret, at i hans kultur er det ikke udtryk for, at man ikke kan have sex, blot fordi kvinden siger nej, skriver avisen.

 

Han forklarede, at selvom hun sagde nej, så ville hun måske gerne igen.

 

Afrikaneren blev tiltalt for både voldtægt og drabsforsøg, da kvinden ifølge tiltalen vurderes at have været i livsfare. På grund af halsgrebet fik hun punktformede blødninger bag begge ører og begge ydre øjenlåg.

 

Hans forklaring var i modstrid med et vidneudsagn fra en mandlig nattevagt på Stenbanen, som havde set parret ligge på græsplænen med manden øverst og hørt kvinden skrige. Manden rejste sig, og kvinden løb over til nattevagten, som kort efter ringede til politiet og anmeldte voldtægten.

 

Den 26-årige mand, Awet Tesfay Fantay, fra Eritrea er torsdag af en enig domsmandsret ved Retten på Bornholm blevet idømt syv års fængsel for voldtægt og drabsforsøg på en 18-årige pige 30. marts. Det skriver bornholm.nu

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…