Macron har fået et nyt problem: Tysk partileder vil have EU-parlamentet i Strasbourg nedlagt

PARIS : Angela Merkels formentlige arvtager som tysk forbundskansler vil kræve Europa-Parlamentet i Strasbourg nedlagt og sætte en stopper for de kostbare flytninger af parlamentarikere og arkivalier frem og tilbage mellem Strasbourg og Bruxelles.

 

Annegret Kramp-Karrenbauer, som for forståelig nemheds skyld kaldes AKK, kommer dermed med en klar udfordring til præsident Emmanuel Macron og fransk stolthed.

 

Macron reagerer i første omgang ved at nægte at tage et udspil seriøst, når det ikke kommer fra kanslerembedet.

 

AKK har foreløbig overtaget Angela Merkels rolle som formand for CDU, Unionen af kristelige demokrater, men der er næppe tvivl om, at hun også vil efterfølge Merkel som kansler.

 

Macron kan så få det plaster på såret, at han kan få mulighed for at diskutere med AKK på sit eget sprog. AKK er fra Saar og taler perfekt fransk, og hun er også en beundrer af fransk kultur.

 

Med visse åbenbare forbehold, når det kommer til problemer med fransk selvbevidsthed. AKK er også ude på at få Frankrig til at overlade sin faste plads i FNs sikkerhedsråd til EU. Men hun og Macron er rørende enige om, at EU ikke skal ligge under for diktater fra Washington, Beijing eller Moskva.

 

Udfordringen om at efterlade Europa-parlamentets storstilede palads i Strasbourg som en tom skal, besvarer Macron i første omgang med luftige forhåbninger om, at den franske del af den liberale gruppe i parlamentet i Bruxelles kan overtale gruppens tyske medlemmer til ikke at forgribe sig på parlamentet i Strasbourg.Håbet er naturligvis altid lysegrønt.

 

Men Macron får unægtelig kam til sit hår, hvis og når AKK bliver kansler i Berlin. Og det er svært at forestille sig, at EUs nordlige og østeuropæiske medlemslande ikke vil støtte afskaffelsen af de hundedyre flytninger af medlemmer og arkivalier frem og tilbage mellem Bruxelles og Strasbourg.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…