Jimmi Levakovic blev ikke udvist – flere politikere raser, men de ligger som de selv har redt, fastslår Christian Langballe (DF)

Medlemmer af Levakovic-familien, Arkivfoto privat

Efter at Højesteret tirsdag den 19. marts fastslog, at den 30-årige sigøjnergangster Jimmi Levakovic ikke kan udvises på trods af hans omfattende kriminalitet, har flere politikere været ude med en voldsom kritik af Højesterets afgørelse.

 

En afgørelse, der er baseret på reglerne i Den Europæiske Menneskerettighedskonvention.

 

Man skider på vores retsfølelse, lyder det blandt andet fra den konservative retsordfører, Naser Khader:

 

”Jeg ved godt, at jeg som politiker ikke må blande mig i domme, men som borger føler jeg, at man skider på min og andre borgeres retsfølelse, når man ikke udviser ham,” siger Khader til BT og understreger:

 

”Manden er seriekriminel, og han har ikke på noget tidspunkt bidraget til noget i det her samfund.”

 

Hos Socialdemokratiet fastslår retsordfører Trine Bramsen, at:

 

”Der må være noget galt med loven, når man kan blive dømt 22 gange og alligevel få lov til at blive i landet,” siger hun til BT.

 

Langballe: Det er ikke loven, men politikerne den er gal med

Hos Dansk Folkeparti giver indfødsretsordfører Christian Langballe ikke meget for de forargede udbrud fra de to retsordførere.

 

”De ligger som de selv har redt og bærer ansvaret,” siger Christian Langballe til Den Korte Avis.

 

Han henviser blandt andet til, at både de konservative og socialdemokraterne den 30. januar 2018 sammen med Folketingets øvrige partier nedstemte et forslag fra Dansk Folkeparti om at skrive Den Europæiske Menneskerettighedskonvention ud af dansk lovning.

 

Men hvis både den konservative og den socialdemokratiske retsordfører nu er kommet på andre tanker, har Christian Langballe et godt råd til dem.

 

”Hvis Khader virkelig mener, at Menneskerettighedskonventionen skider på folks retsfølelse, så er han mere end velkommen til at gøre noget ved det,” lyder det fra Christin Langballe, som rykker ud med dette tilbud:

 

”Så kan Khader passende tage Trine Bramsen i hånden og komme til os, så skal vi hellere end gerne hjælpe dem ud af den skandaløse konvention, som på mange måder saboterer Folketingets lovgivning på både retsområdet og udlændingeområdet.”

 

Svensk kone og børn reddede Levakovic-gangsteren fra udvisning

Det var Den Europæiske Menneskerettighedskonventions regler om retten til familieliv, der på målstregen redede den dybt kriminelle Jimmi Levakovic fra at blive udvist.

 

Sigøjnergangsteren har 22 domme bag. Den seneste er fra februar 2018 for blandt andet et ualmindeligt brutalt hjemmerøveri mod en 66-årig kvinde, hvor udbyttet blev 900 kroner.

 

Han er kroatisk statsborger. Er gift med en svensk statsborger og har tre børn, som ligeledes har svensk statsborgerskab. Han har kun været i Kroatien én gang og taler ikke sproget.

I sin afgørelse fastslår Højesteret indledningsvis, at:

 

”T ifølge udlændingeloven skulle udvises, medmindre dette med sikkerhed ville være i strid med Danmarks internationale forpligtelser.”

 

Og det ville det være, fastslog Højesteret, som med henvisning til Den Europæiske Menneskerettighedskonventions regler om retten til familieliv afgjorde, at:

 

”På den baggrund fandt Højesteret, at det trods alvoren af hans aktuelle kriminalitet og trods hans tidligere kriminalitet, der dog ikke havde givet grundlag for at nedlægge påstand om udvisning, ville være et uproportionalt indgreb i Ts ret til respekt for privatliv og familieliv at udvise ham.”

 

Højesteret fastslår således indledningsvis og utvetydigt, at hvis konventionen ikke havde været indskrevet i den danske lovgivning, ville Jimmi Levakovic være blevet udvist, men det har blandt andre de konservative og socialdemokraterne som nævnt spændt ben for.

 

Det var Rigsadvokaten, der havde anket sagen til Højesteret, efter at både byret og landsret havde afvist at udvise.

 

Højesteret reddede også gangsterboss Gimi Levakovic

Det var ligeledes de samme regler, der redede hans onkel, den berygtede gangsterbos Gimi Levakovic, da Højesteret den 12. maj 2016 afgjorde, at han heller ikke kunne udvises, da han har børn i Danmark.

 

Alligevel er det dog trods alt tyndet ud i de Levakovic’er, som ikke har børn. Således er fire Levakovic’er nu udvist til deres hjemland, Kroatien, hvor de er statsborgere.

 

Senest var det Jimmi Levakovics bror Jura, der blev udvist, ligesom også fætteren Alpacino og de to onkler Stefano og Django også er udvist af landet.

 

Da de jo ikke er udvist af EU, men kun af Danmark, har del af dem har slået sig ned i Sverige, og rejser jævnligt ind og ud af Danmark.

 

Du kan læse Højesterets resume af afgørelsen her:

http://domstol.fe1.tangora.com/Domsoversigt-(H%C3%B8jesteretten).31478.aspx?recordid31478=1721

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…