I Sverige fører de en udlændingepolitik efter Morten Østergaards smag – nu advarer eksperter om uhyggelige konsekvenser

Sverige har i årevis været pivåbent for ikke-vestlig indvandring. Man har ført en politik, som i Danmark anbefales af politikere som den radikale Morten Østergaard og Enhedslistens Pernille Skipper.

 

Nu afdækker en gruppe eksperter de uhyggelige problemer, som det skaber i det svenske samfund. Det sker i en rapport fra Försvarshögskolan. Den beskæftiger sig med de voksende trusler mod det svenske samfund (se rapporten her).

 

Rapporten påpeger den voksende trussel fra islamisk terrorisme og voldelig organiseret kriminalitet. Begge trusler vokser især frem i de såkaldt udsatte områder (ghettoområder) i de større svenske byer.

 

Man konstaterer, at antallet af personer i de forskellige voldsdyrkende miljøer på bare nogle år er steget fra nogle hundrede til flere tusind!

 

Som forklaring på denne alvorlige udvikling nævner eksperterne blandt andet voksende opsplitning af samfundet (parallelsamfund), en svag integrationspolitik og let adgang til skydevåben og sprængstoffer.

 

Masser af skyderier og håndgranater

Antallet af skuddræbte unge mænd ligger i Sverige klart højere end i de lande, man normalt sammenligner sig med. Man har oplevet en dramatisk stigning siden 1990’erne – altså siden indvandringen for alvor satte ind. Brugen af illegale håndgranater er vokset voldsomt.

 

I perioden 2011-2018 er registreret 1454 skudvekslinger og 86 detonerede håndgranater i Sverige. Antallet af individer i de ”voldsdyrkende” ekstremistiske miljøer er på nogle år vokset fra nogle hundrede til 3000. Det svenske sikkerhedspoliti kalder det ”en historisk udfordring”.

 

Her er ikke tale om almindelig kriminalitet, men om organiserede kræfter, som i vidt omfang har baggrund i islamiske parallelsamfund.

 

Politi- og ambulancefolk bliver i stigende grad angrebet, når de udfører deres arbejde. Man har sågar opfundet et særligt ord for dette fænomen: ”blålyssabotage”.

 

Også ansatte i retssystemet oplever jævnligt at bliver udsat for trusler og vold.

 

Rapporten taler om ”rejsende i konflikter” og peger på, at 80 procent af deres aktiviteter er koncentrerede i byerne Stockholm, Göteborg, Malmö og Örebro.

 

En anden rapport har afdækket miljøer, som politi og sikkerhedsmyndigheder forbinder med organiseret kriminalitet, voldsdyrkende ekstremisme og fodbold-hooliganisme.

 

62 procent af voldsmændene har indvandrerbaggrund

Rapporten omtaler 15.244 individer, som ifølge politi og sikkerhedstjeneste er involveret i disse former for vold.

 

En opgørelse over, hvilken baggrund disse kriminelle voldsmænd har, er særdeles bemærkelsesværdig:

 

62 procent af dem er født i udlandet eller har forældre, som er fødte i udlandet. De er altså indvandrere og efterkommere.

 

Försvarshögskolans rapport udpeger da også den organiserede kriminalitet og den voldsdyrkende islamiske ekstremisme som de to største trusler.

 

Radikal islam og voldskriminalitet

Et særligt kapitel i rapporten beskæftiger sig med, hvad man kalder ”salafistiske netværk”. Salafisme er radikal islam, der bygger på en ekstremt dogmatisk og bogstavelig udlægning af Koranen.

 

Salafisterne udgør en meget betydelig del af de voldsdyrkende muslimske miljøer i Sverige. Deres antal er ikke voldsomt stort, men det er klart vokset i de senere år. En stor del af de svenske IS-krigere er salafister.

 

De blander i vidt omfang deres islamistiske radikalisme med organiseret kriminalitet. Mange af dem var kriminelle, før de rejste ned for at kæmpe for IS.

 

Ifølge det svenske sikkerhedspoliti udgøres de voldsdyrkende ekstremistmiljøer i landet af cirka 3000 personer – heraf kommer omkring 2000 fra det islamistiske miljø. Deres antal er klart stigende.

 

Dette øger både truslen fra voldskriminalitet og truslen om en islamisering af dele af det svenske samfund. Enorme parallelsamfund har udviklet sig i de svenske ghettoområder, og her er salafisternes indflydelse altså voksende.

 

Islamister malker staten for tilskud

De ekstreme islamiske kræfter er smarte til at sætte alle mulige aktiviteter i gang, som får offentlig støtte. For eksempel støtte til at drive skoler. Denne støtte investerer de så i selskaber, hvis reelle formål er at udbrede deres radikale ideologi.

 

Det naive, politisk korrekte Sverige lader sig på den måde malke af stærkt samfundsnedbrydende kræfter.

 

I de muslimske parallelsamfund er der ifølge rapporten omfattende forbindelser mellem salafisme og kriminelle aktiviteter. Dette mønster genfindes i andre europæiske lande.

 

Rapporten nævner således, at omkring to tredjedele af de muslimer i Tyskland, som tilsluttede sig Islamisk Stat var dømte for kriminalitet.

 

Kvinder undertrykkes massivt. Vantro bekæmpes med alle midler – man nægter for eksempel at give hånd til skolelærerinden eller spise ”uren” mad. Og det svenske samfund udbyttes på kriminel vis.

 

Morten Østergaard og Pernille Skipper

Rapporten drager følgende konklusion, der er usædvanlig klar i mælet efter svensk standard:

 

”Konsekvenserne af den salafistiske indflydelse på stadig større dele af vores samfund udgør ikke bare en risiko for at sluse folk ind i voldsdyrkende radikalisering og jihadistiske miljøer.

 

Disse netværk bidrager til øget opsplitning af samfundet (segregation), polarisering og åbenlyst antidemokratiske tendenser.”

 

Man ser i dag de dybt skræmmende konsekvenser af Sveriges iver efter at slå dørene op for massiv muslimsk indvandring. Eksperterne lægger ikke skjul på, at den er helt gal.

 

Men i Danmark er der ingen tegn på, at Morten Østergaard, Pernille Skipper og ligesindede gør sig klart, at deres politiske mål fører i retning af de samme uhyggelige tilstande, som selv det politisk korrekte Sverige har sværere og sværere ved at fornægte.   

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…