I DR’s lille lukkede verden fatter man ikke en snus af, hvad der foregår i sagen om de ”grisefarvede danskere”

Christine Cordsen, der er politisk kommentator på DR, omtalte for åben skærm danskerne som ”grisefarvede”. Det har udløst en lavine af folkelig vrede.

 

Reaktionerne har tvunget Christine Cordsen til at beklage udtrykket: ”Jeg har åbenlyst fået brugt et ord, som støder nogle”, lyder det.

 

Hun forsøger at udlægge sin vending som en tilfældig sprogfejl, en lapsus, der lige røg ud af munden på hende, da hun analyserede den politiske situation sammen med kolleger fra DR. Hun prøvede bare at være lidt morsom, må man forstå.

 

Men Christine Cordsens bemærkning var ikke en tilfældig, lidt kikset morsomhed. Hun ville jo aldrig have omtalt sorte mennesker som ”abefarvede”.

 

Når danskerne blev omtalt som ”grisefarvede”, var det ment nedsættende. Det var udtryk for den selvforagt på danskernes vegne, som de politisk korrekte altid har boltret sig i.

 

I deres øjne er danskerne skyldige over for alle mulige folkeslag. Mange er tilbagestående og fordomsfyldte over for indvandrere og har slet ikke sans for den kulturelle berigelse, som vi modtager fra den ikke-vestlige, overvejende muslimske indvandring.

 

Derfor fortjener vi danskere at blive kaldt grisefarvede – sagt med en lille indforstået latter, som man kan varme sig ved i en sluttet journalistkreds.

 

DR har mistet sin autoritet

Vreden over Cordsens bemærkninger er tilsyneladende kommet bag på både hende selv og DR. De har ikke opfattet, hvad der længe har været under anmarch:

 

DR har i den grad mistet sin autoritet over for befolkningen. Specielt når det gælder politik.

 

I årevis har DR-journalister forsøgt at få befolkningen til at indtage politisk korrekte holdninger. Men uanset disse anstrengelser er danskerne gået deres egne politiske veje.

Læs også
Nedskæringerne i DR går hånd i hånd med et større samfundsopgør, som de politisk korrekte er ved at tabe

 

Mens DR serverede politisk korrekthed på stribe, bevægede danskerne sig mere og mere i retning af en kritisk holdning til ikke-vestlig masseindvandring.

 

Danskerne hører ikke længere efter, når DR-medarbejdere prædiker deres evangelium. Og de reagerer kraftigt, når journalister forsøger at placere dem i rollen som det dumme folk.

 

Man har mindre og mindre respekt for DR-journalister, og tålmodigheden med disse journalister kan ligge på et mindre og mindre sted. Det demonstreres i reaktionerne mod Cordsen.

 

En fornærmelse mod danskerne

Cordsens nedsættende bemærkninger om de grisefarvede danskere blev karakteristisk nok ledsaget af en ’politisk analyse’, som får mange til at ryste på hovedet:

 

”Dansk Folkeparti som sådan dyrker en illusion om, at man kan rulle det hele tilbage og kan sende folk hjem, og at vi kan få et samfund som i 50’erne”.

 

Læs også
Det ødsle, magtfuldkomne og politisk skæve DR trænger i den grad til at blive beskåret

Undskyld?

 

Christine Cordsen og ligesindede ønsker en stor indvandring fra meget tilbagestående lande. Lande præget af stærkt autoritære politiske traditioner, kvindeundertrykkelse, vold, stammeopdelinger, familiefejder, ’æresdrab’ og andet.

 

Cordsen betragter det som moderne at arbejde for, at disse tendenser kommer til at præge det danske samfund meget mere.

 

Omvendt mener hun, at kampen for at sikre et moderne, humant Danmark er udtryk for ”en illusion om, at man kan rulle det hele tilbage”.

 

Det er da en fornærmelse mod danskerne. En fornærmelse, der rækker langt ud over den dumsmarte bemærkning om de grisefarvede.

 

Nej til formynderi

Balladen om Christine Cordsen er en foreløbige kulmination på en langvarig ændring af forholdet mellem DR og befolkningens flertal.

Læs også
Sagen om de somaliske kvinder har fået et absurd efterspil, der understreger, hvor store kulturforskellene er

 

I den første fase af denne udvikling gjorde danskerne sig fri af DR’s politiske formynderi – for eksempel i forhold til indvandringen.

 

Når de skulle stemme, gik de mere og mere deres egne veje, væk fra de holdninger, som DR-journalisterne prøvede at prakke dem på.

 

I kølvandet på denne udvikling har det politiske flertal i Folketinget skåret kraftigt ned på DR’s bevillinger. Måske vil nye nedskæringer følge.

 

Tonedøv

Men i DR har man været tonedøv over for, hvad der foregik.

 

DR-programmer er fortsat med at bugne af venstresnoet politisk korrekthed. Journalisterne har fastholdt deres trygge identitet i gensidig bekræftelse af, at Dansk Folkeparti og andre er dumme og reaktionære.

 

Læs også
Uhyrlig journalistik i Danmarks Radio: venstreekstrem dækning af den ny østrigske regering

Man har så vidt muligt ignoreret, at verden uden for DR er i stærk forandring. Så længe man stadig kan hygge sig sammen med vennerne, går det vel nok.

 

Men den tid er ved at være slut nu. Dette er, hvad balladen om Christine Cordsen dybest set handler om. Danskerne finder sig i mindre og mindre fra DR. De vil ikke betale til et foretagende, som sviner dem til.

 

Oprøret vil rulle videre

DR-ledelsen fortsætter dog nærmest, som om intet var hændt.

 

Den nøjes med at servere glatte kommentarer, der bare skal glide af på protesterne, mens man venter på, at det hele går over. Senest var det nyhedschef Thomas Falbe.

 

I DR’s lille lukkede verden fatter man ikke en snus af, hvad der foregår i sagen om de ”grisefarvede danskere”.

 

Men et oprør er startet. Og det vil rulle videre.

Læs også
Skandale i DR: Studievært sad på TV-skærmen med et logo på sin T-shirt, der bliver brugt af terrorbevægelsen Hamas
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…