Flygtningenævnet har for første gang nogensinde sagt ja til at sende syriske asylansøgere retur

Asylansøgere ankommer til København i 2017 (Foto: Steen Raaschou)

Flygtningenævnet stadfæster for første gang i tre afgørelser afslag på syriske statsborgeres asylansøgning. De kan hverken få ophold på grund af de generelle forhold eller efter en individuel vurdering.Udlændingestyrelsen har haft inddraget opholdstilladelsen fra flere syrere fra Damaskus-området i flere prøvesager. Det er sket med henvisning til, at sikkerhedssituationen i landet er blevet bedre.

 

Flygtningenævnet har siden juni i en række afgørelser om syriske statsborgere fra Damaskus-området blandt andet udtalt, at de generelle forhold i området ikke længere kan begrunde opholdstilladelse efter udlændingelovens paragraf om midlertidig beskyttelsesstatus.

 

Nævnet har samtidig fundet, at der i de pågældende sager efter konkret vurdering har været et individuelt grundlag for en opholdstilladelse efter udlændingeloven. Enten på baggrund af konventionsstatus eller beskyttelsesstatus.

 

Derfor har nævnet i de tidligere sager omgjort Udlændingestyrelsens afslag på asyl og ladet syrerne i de tidligere sager blive i Danmark.

 

Men nu har nævnet altså for første gang stadfæstet afgørelsen fra Udlændingestyrelsen, fordi der i sagerne ikke kan gives ophold – hverken på grund af de generelle forhold eller efter en individuel vurdering.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…