Dagens læserfoto: Nytårsløb for 32. gang i Herning

Foto: Ole Sørensen

En ide blev til løbende nytårs virkelighed.

For godt 32 år siden, fik en enkelt løber i Herning den skøre tanke, at han over midnat, ville efterligne et halvt maraton løb, som det i Sao Paolo i Brasilien.
Mange støttede dengang løberen Ole Sørensen, der lidt før midnat, startede ud i snestorm og frost, på de til lejligheden op – målte godt 21 kilometer.
Det blev gennemført på 1. time og 42 minutter. Efter natte løbet, serverede Slagter Gøttsche, de berømte nytårs pølser på Radio Herning, hvor det også blev til en ekstra skål. Siden har mange tusinde løbere, været ude på ruterne omkring Herning.

Løbet udviddet med 10 kilometer og 5 kilometer.

Dermed satte løbet en ny rekord med tæt på 800 deltagere. Vejret var løbe venligt, med blæst fra vest og plus 7 grader.
Traditionen har alle årene også været, at gode sponsorer, giver lidt frokost, før nytåret sætter ind for alvor. En stille skål med de mange løbe venner, er også med løbe hjertet på sin rette plads.
Kigger man lidt på deltager listerne, kommer løberne fra hele Jylland, hvor andre løbe klubber, nu også har budt ind med løb, denne sidste dag i året 2018.
Snejbjerg Motion og Herning Løbeklub som arrangør, har stadig tilgang af løbere i alle aldre, så der er i det nye år, også et løbende arbejde at udføre.

Ole Sørensen gennemførte gang på 5 km. i under en time. Man har ikke helbred til mere. Slagter Gøttsche pølserne smager stadig himmelsk.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…