Bellahøj-badet var elsket af børn i København – nu hærger asociale indvandrere og ødelægger det for andre

Bellahøjbadet var Brønshøjs stolthed. Det var vel nok det første udendørs svømmebad i København – og børn kom cyklende fra nær og fjern.

 

I 2009 blev det udvidet til et stort moderne svømmestadion. Det var man ikke mindre stolte af.

 

Men det er måske ved at være slut. Brønshøjs stolthed er ved at blive ødelagt takket være en ukontrolleret indvandring.

 

Og sådan er det flere andre steder i bydelen. Det har især B.T. beskrevet i flere artikler.

 

Det bliver værre og værre

Det har stået på længe, men problemerne bare vokser, fordi ingen magter at stoppe dem.

 

Store børn og unge med indvandrerbaggrund har brugt Bellahøjhallen som opholdssted de sidste fire år. Men de seneste måneder er det blevet meget værre:

 

Indbrud, hærværk, ildspåsættelse, tyveri, trusler er blevet en del af hverdagen. B.T. 15.5

 

Det går hårdt ud over de børn, der dyrker sport i hallen. De asociale indvandrere er både uden for hallen og inden for.

 

“Vi har haft problemer med, at de sidder ude ved indgangen og forsøger at tage telefonerne fra de små. De truer også de små, og det kan vi ikke holde til”, siger Lars Pedersen, der er frivillig træner til B.T.. Han fortsætter:

 

I sidste uge forstyrrede en gruppe på 25-30 helt unge selve træningen. De spillede høj musik og forstyrrede i det hele taget træningen af pigerne på 11-12 år.

 

Den kvindelige træner forsøgte at få dem til at dæmpe sig ned. Men det prellede totalt af.

 

De begyndte tværtimod at råbe: “Fucking luder!” – “Fuck dig!” – “Skrid!” skriver B.T.

 

 

“Børnene er nu så utrygge, at de beder deres træner om at følge dem ud”, fortæller Lars Pedersen.

 

Lars Pedersen bliver også personligt chikaneret. De råber “fede svin” lige op i hans ansigt og nedgør ham, fordi han har en lidt snøvlende stemme.

 

“Så de siger, jeg skal lære at tale ordentligt. Og om jeg taler sådan til dem, fordi de er indvandrere. De er rimelig snu. De ved godt, hvordan de skal ramme”, siger Lars Pedersen til B.T.

 

Hærværk

Det flotte sportsfaciliteter bliver også ødelagt:

 

“Ovre i hal to render de og pisser på gulvet og slæber ting frem og tilbage, og derhenne har vi fået et hul i gulvet, fordi de har kørt på skateboard”, siger Lars Pedersen til avisen.

 

Sidste år blev der sat ild til et dommerbord inde i hallen. Og for nylig er samtlige døre og låse blevet ødelagt. Der har været indbrud i styrketræningsrummet og kælderen.

 

Danske værdier som sammenhængskraft og tillid bliver nedbrudt

Det er samme billede andre steder i Brønshøj.

 

En gruppe asociale indvandrerdrenge ved at tage magten over gaderne. Det har især B.T. skrevet om flere gange. De er ifølge beboernes udtalelser til avisen alle indvandrerdrenge.

 

For et par år siden var det et vasketeria, der måtte lukke på grund af chikane og hærværk.

 

For nylig gav pølsedamen på Brønshøj Torv op. Hendes pølsevogn var et hyggeligt og elsket tilholdssted for flere af områdets ensomme beboere.

 

Men en gruppe drenge krævede at hun kun solgte varer, der var halal. De råbte efter hende, smed kanonslag under pølsevognen og meget andet. Det kunne hun forståeligt nok ikke stå model til. Men da ingen kom hende til undsætning, lukkede hun. (Den Korte Avis)

 

Derefter kom det frem, at flere butikker og supermarkeder i området blev chikaneret og bestjålet. De har hyret vagter og indskrænket åbningstider. B.T., Debatindlæg i Den Korte Avis

 

Og nu har B.T. (5.5) talt med to beboere i de engang så ikoniske Bellahøjhusene. Se også Den Korte Avis

 

Københavnernes stolthed

I 1950’erne var Bellahøj et område københavnerne var stolte af.

 

Det var her man tog på udflugt til de store grønne områder, gik til dyreskue og lagde nakken tilbage for at se på Danmarks første ’skyskrabere’ bygget efter inspiration fra den berømte franske arkitekt Le Corbusier.

 

Det var også her mange lønmodtagere fik råd til at købe hus.

 

Det var også her på kanten af Utterslev Mose, at de almene boliger Tingbjerg blev opført. De var tegnet af den berømte arkitekt Steen Ejler Rasmussen. Det skulle være et mønster for gode boliger til byens lønmodtagere.

 

Men ak hvor er Bellahøj, Brønshøj og Tingbjerg forandret.

 

Såvel Brønshøj som Tingbjerg bliver i stigende grad præget af ghettoer og parallelsamfund.

 

Man kan siger, at der er ved at opstå et område, hvor det indvandrertætte Nørrebro nu bredder sig til Nord-Vest kvarteret og Tingbjerg og nu også til Brønshøj og Husum med.

 

I slutningen af 1980’erne og begyndelsen af 1990’erne kom jeg en del hos nogle venner i Brønshøj. Konen fortalte mig, om de problemer hendes søn og andre børn havde med asociale drenge med indvandrerbaggrund. Det er 30 år siden.

 

Dengang kunne udviklingen også her være bremset. Men det blev den ikke og nu er det nok ligesom i Tingbjerg og – mange andre steder- ved at være for sent.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…