Muslimer lavede aktion for burkini – livredderne blev truet på livet og svømmehallen er lukket

Arkiv/skærmprint YouTube

PARIS: Der kom ingen nyheder fra Grenoble  i middagsnyhederne i fransk TV, og der var ellers nyt at berette.

 

De to offentlige svømmebassiner i byen er lukket indtil videre.

 

De muslimske heldragter, burkini er forbudt i svømmehallerne.

 

Dette forbud trodsede en gruppe muslimer, der mødte op i burkini for at svømme i bassinet.

 

Det udløste så voldsomme sammenstød, at livredderne ikke mente at kunne garantere brugernes sikkerhed.

 

Livredderne blev selv udsat for trusler på livet fra Grenobles mange immigranter, der følte sig snydt for yderligere provokationer med at bade i forbudte og uhygiejniske burkinier.

 

Bystyret med Grenobles konfliktsky borgmester fra det franske modstykke til Enhedslisten i Danmark står fast på, at de offentlige svømmebassiner først bliver genåbnet, når livredderne og det øvrige personale kan garantere brugernes sikkerhed.

 

Trump dominerede i TV-nyhederne

Middagsnyhederne måtte tage til takke med den forkætrede præsident Donald Trumf nyeste diplomatiske resultater.

 

Han fik gennemført et møde med Nord-Koreas diktator Kim Jung-Un på demarkationslinien, hvor han var i følge med Sydkoreas præsident.

 

Han fik også bekræftet  sine beslutninger om at tildele Israel Golan-højderne og gøre det samlede Jerusalem til Israels hovedstad.

 

Han proklamerede fortsat boykot af det sorte præstestyre i Teheran til ubodelig skade for mullahernes i forvejen kuldsejlede økonomi. Det er i strid modsætning til, hvad Frankrigs Macron og Tysklands Merkel tegner sig for i forholdet til mullaherne, men det er helt fint med Israel.

 

Og endelig fik han en humoristisk fjer i hatten ved afslutningen af det økomiske topmøde i Seoul. På spørgsmål fra en journalist, om han kunne sikre sig mod russisk indblanding i de forestående amerikanske valg, sagde han henvendt til præsident Putin: Hørte De det, hr. præsident. Man vil ikke have, at De blander Dem i amerikanske valg.

 

Putin reagerede med et henrykt smil. Sværere bliver det for de mange, der betragter Donald Trump som en ren katastrofe, at fastholdet glade miner, når han mere og mere tegner sig som en af USAs mest resultatrige præsidenter.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…