Sortklædte muslimske fædre besatte friskole og smed den danske leder ud – en lærer måtte flygte gennem et vindue

DIA privatskole (Google Map)

Det gik hårdt for sig på den muslimske friskole, DIA Privatskole på Nørrebro i København, da en flok tidligere forældre og mænd i sorte uniformer fra et vagtselskab trængte ind på skolen og besatte skolelederens kontor.

 

Skolen leder, Michael Gravesen, fik ganske enkelt besked på at forsvinde fra skolen.

 

”De fortalte mig, at vi enten kunne gøre det den nemme måde eller på den hårde måde,” skriver Michael Gravesen på skolens hjemmeside i en meddelelse til forældre, elever og ansatte.

 

Flygtede ud gennem et vindue

Forinden havde en af lærerne følt sig så truet af den store gruppe, der blandt andet bestod af 15 – 20 tidligere forældre, at han flygtede ud gennem et vindue.

 

På skolens hjemmeside fortæller skolelederen videre, at

 

”Jeg anmodede gruppen af voksne om at få lov til at lukke min computer, hvor der er adgang til personfølsomme oplysninger på alle skolens elever, forældre og ansatte, men det nægtede de at give mig lov til,” skriver Michael Graversen og fortsætter:

 

”At gruppen af voksne har været på min computer, kan jeg konstatere, da der er sendt mail ud i mit navn.”

 

Efter at det ved hjælp fra Friskoleforeningen var blev godtgjort over for politiet, at Michael Graversen vitterligt er skolens leder, samt at en af de fremmødte hverken er forælder på skolen eller medlem af bestyrelsen, fik politiet jaget de indtrængende ud og skolen blev lukket af.

 

Blev beordret til at aflevere sine nøgler

Til Ekstra Bladet fortæller Michael Graversen, at de indtrængende mænd fortalte ham, at han var fyret og beordrede ham til at aflevere skolens nøgler.

 

Læs også
Socialdemokratiet i Sverige frygter det kommende valg – så nu prøver de at lyde strammere i udlændingepolitikken

”Jeg opfattede det som en trussel om, at der ville ske noget, hvis jeg ikke gjorde, som de sagde. Jeg blev nødt til at aflevere nøglerne. Så nu har vi udskiftet hovednøglen,” forklarer Graversen

 

Ifølge skolelederen har mindst to af mændene fået deres børn bortvist, fordi forældrene modarbejdede skolen.

 

”De har fået de chancer, de skulle have. Men de har modarbejdet skolen. På et tidspunkt er det farvel og tak. Desværre er det sådan, at når man siger farvel og tak til forældre på en friskole, så siger man også farvel til eleverne,” siger skolelederen til Ekstra Bladet

 

Nogle af forældrene er rene bøller

Og han lægger ikke skjul på, hvad han mener om nogle af forældrene.

 

”Der er simpelthen nogle forældre, som er nogle bøller. De er sure over, at de ikke har magten på skolen. Men de har fået at vide, at det her er Danmark – og at de bare kan holde sig væk. Når de oven i købet begår forbrydelser og bryder ind på skolen, så kan man jo ikke snakke med sådan nogle folk,” siger Michael Graversen til avisen og fortsætter:

 

”Vi overholder friskoleloven og de regler, som er forbundet med loven. Det bliver vi ved med, og det er de åbenbart utilfredse med. Men det vil vi ikke finde os i, så de må finde en anden skole at lave ballade på,” understreger Graversen.

Læs også
Video fra Sverige: Muslimske piger tvinges til at gå ind bagerst i bussen, drengene skal have de forreste pladser

 

Har aldrig hørt noget lignende

Hos Dansk Friskoleforening er formanden, Peter Bendix Pedersen, mildt sagt forbløffet.

 

Peter Bendix Pedersen fortæller til Ekstra Bladet, at han er orienteret om, at bestyrelsen er ved modernisere skolens vedtægter.

 

Når så skolen samtidig får en ny leder, kan det give anledning til, at forældrekredsen kommer på kant med hinanden, forklarer friskoleformanden.

 

”Det er min fornemmelse, at de været det. Men jeg har ikke tidligere hørt om så dramatiske tiltag, at man går ind på skolen og siger: ud med dig skoleleder,” siger Peter Bendix Pedersen til Ekstra Bladet og understreger:

 

”Det er sådan set ham der i forening med formanden tegner skolen. Jeg har ikke tidligere hørt om noget lignende. Jeg har før hørt om, at bølgerne kan gå højt. Men ikke på denne måde, og det tager jeg skarpt afstand fra.”

 

Læs også
Koranen indgår i alle fag – muslimsk gymnasium ejet af islamistisk fond er nu sat under skærpet tilsyn af Undervisningsministeriet

Her kan du læse skoleledens egen beretning på skolens hjemmeside

http://dia-privatskole.skoleporten.dk/sp/p575059/text/H%C3%A6ndelse190118

 

Og her kan du læse artiklen i Ekstra Bladet:

https://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/15-20-maend-traenger-ind-paa-muslimsk-friskole-vrede-faedre-smider-skoleleder-ud/7008767

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…