Sammenlign på renten inden du optager et kviklån

Et kviklån er kendt for at være et hurtigt lån, hvilket tiltrækker en stor andel danskere. Men nogle gange kan det godt gå lige hurtigt nok, når der optages kviklån. For ikke at ende ud med et for dyrt kviklån, er det vigtigt at man bruger en kort stund på at sammenligne lånene på markedet. Her er især kviklåns renten et vigtigt parameter at sammenligne på. Læs mere om, hvordan du bedst muligt sammenligner lånene og ender ud med det bedste kviklån.

 

Hvorfor sammenligne kviklån?

Et kviklån er ikke nødvendigvis den billigste løsning, men på grund af den øgede konkurrence på markedet, er det i dag muligt at finde kviklån med en lavere rente end hidtil set. Inden du beslutter dig for, hvilket kviklån du skal ansøge om, anbefales det at du tjekker priserne fra de forskellige låneinstitutter, fordi der kan være en stor forskel på renter og gebyrer.

 

Hvordan sammenlignes kviklån bedst?

Det kan være noget af en jungle at finde rundt i de mange kviklån på markedet. Derfor findes i dag flere sammenligningstjenester, som har til formål at gøre låneprocessen lettere for dig som låntager.

 

Men på trods af den grundlæggende hjælp, som en sammenligningstjeneste er – så er det stadig alfa og omega, at du har de rette redskaber, når du påbegynder sammenligningen.

 

Derfor vil vi i det følgende vejlede dig i retning af, hvilke parametre du skal være særligt opmærksom på, når du sammenligner kviklån.

Sammenlign på følgende parametre:

  • Din alder
  • Lånets pris
  • Lånets løbetid
  • Behandlingstid

Din alder

Når du sammenligner kviklånene på markedet, bør du først og fremmest tage højde for kravet om alder. Det er langt fra alle online låneinstitutter, som låner penge ud til unge på 18 år. Det varierer dog fra låneudbyder til låneudbyder, hvorfor det bør være det første sammenligningsgrundlag for dig, der er under 25 år.

Lånets pris

Når du sammenligner lånets pris, bør du sammenligne på ÅOP, rente og gebyrer. Renten har stor indflydelse på, hvor mange penge du kommer til at betale tilbage i tilbagebetalingsperioden. Derudover skal du være opmærksom på, at et stort etableringsgebyr og løbende gebyrer også vil påvirke dine samlede kreditomkostninger.

 

Lånets samlede pris kommer til udtryk i ÅOP’en (Årlige Omkostninger i Procent). Du bør dog kun benytte dette tal til at sammenligne lån med samme lånebeløb og løbetid. Derudover bør du være opmærksom på, at hvis ÅOP afviger meget fra debitorrenten, når du laver en låneberegning, kan det være en indikation på høje gebyrer, som pålægges ved siden af renten.

Lånets løbetid

Derudover er det vigtigt, at du tager højde for løbetiden, når du sammenligner kviklån. Løbetiden er ensbetydende med tilbagebetalingsperioden på lånet, hvilket vil sige, at du skal afdrage på lånet hver måned indenfor den fastlagte løbetid.

 

Jo længere løbetid du vælger, jo flere renter skal du betale for lånet. Til gengæld bliver dine månedlige ydelser mindre med en lang løbetid, fordi du har længere tid til at betale af på kviklånet.

Valget af løbetid bør vælges ud fra din privatøkonomi. Har du et stort månedligt rådighedsbeløb, kan du med fordel vælge et lån med en kort løbetid. Har du omvendt et lille månedligt rådighedsbeløb, bør du være realistisk og vælge et lån med en længere løbetid.

 

Behandlingstid

Kviklån er kendt for at have en hurtig behandlingstid, men på trods af dette, kan der stadig være forskel på, hvor lang tid du kan forvente, før du får svar fra din låneudbyder.

 

Svartiden er typisk betinget af:

  • Hvornår på dagen, du ansøger
  • Om du ansøger på en bankdag eller ej
  • Hvor lang en svartid, udbyderen oplyser om

 

Når du bliver godkendt til et kviklån, vil langt de fleste låneudbydere for kviklån overføre pengene til din konto med det samme. Dog kan udbetalingstiden også afhænge af samarbejdet mellem din og udbyderens bank. Derfor kan det ikke altid lade sig gøre at modtage pengene på kontoen samme dag. En god tommelfingerregel er at du kan forvente pengene på din konto indenfor 1 hverdag.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…