Asmaas mand sigtet for millionsvindel: Misbrugte sin stilling som socialrådgiver til at malke kassen

Facebook

Asmaa Abdol Hamids mand, Erturum Erdogan og fire andre har ifølge politiet franarret Albertslund Kommune 6,3 millioner kroner.

 

Erturum Erdogan og de fire andre er i dag sigtede. Det er Ekstra Bladet, der har historien på baggrund af retsmødebegæringen, som avisen har læst.

 

Erturum Erdogan er gift med Asmaa Abdol-Hamid. Hun er blevet kendt som fundamentalistisk muslim, der betyder, at hun ikke vil give hånd til mænd. Desuden har hun været folketingskandidat for Enhedslisten. Hvis hun var blevet valgt ville hun være gået på talerstolen med islamisk tørklæde. Asmaa har i flere år været ansat som brobygger ved Fyns politi. Hun skal hjælpe politiet med at forebygge kriminalitet blandt unge med anden etnisk baggrund.

 

Nu er hendes egen mand sigtet.

 

Socialrådgiver

Erturum Erdogan er socialrådgiver ligesom Asmaa. Han var ansat som socialrådgiver i Albertslunds Kommune. Denne stilling skulle han ifølge sigtelse have misbrugt til at fuske med kommunen IT-systemer. Derved kunne han overføre de mange millioner til fire andre mænds fiktive konti.

 

Den 37-årige Erturum Erdogan giver over for Ekstra Bladetudtryk for, at han inderligt fortryder sine handlinger.

 

Af retsmødebegæringen, som Ekstra Bladet har fået indsigt i, fremgår det, at i alt fem er sigtet, og at Erdogan mistænkes for at være en af bagmændene i svindelnumrene.

 

“I retsmødebegæringen beskrives det også, hvordan Erdogan gennem sit job som socialrådgiver i forening med sagens øvrige parter skal have svindlet sig til pengene ved på forskellig vis at have fusket med det kommunale edb-system. Pengene skulle være betaling for fiktive kursusaktiviteter”, skriver Ekstra Bladet.

 

Han var ansat i kommunens Jobcenter, hvor han var med til at bevillige penge til de såkaldte ressourceforløb til ledige. Denne ordning skulle han have brugt til at udbetale millioner til de fiktive firmaer oprettet af de fire andre sigtede. (BT)

Svindlen skulle være foregået i årene 2012 til 2015. Erturum Erdogan blev først gift med Asmaa Abdol Hamid sidste år.

 

I dag torsdag har Asmaa Abdol-Hamid valgt at lukke sin Facebook-profil helt ned: »Kære venner, jeg gennemgår en periode med helbredsmæssige skavanker (ikke noget livstruende), og har brug for ro. Det betyder, at jeg lukker væggen her på facebook, og besvarer ikke henvendelser via messenger, mail og mobiltelefon,« skriver hun ifølge BT

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…