Muslimer må faste, hvis de vil – men fasten skal tilpasses det danske samfund og ikke omvendt

Den muslimske fastemåned Ramadanen indebærer, at muslimer hverken må spise eller drikke fra solopgang til solnedgang. Det bliver her i landet over 18 timer om dagen på denne tid af året.

 

Der er undtagelser for blandt andet børn og syge. Men de mennesker, der er omfattet af Ramadanen, bliver selvfølgelig påvirket af 18 timer uden vådt eller tørt.

 

I en kommentar i BT har udlændingeminister Inger Støjberg derfor opfordret muslimer til at tage ferie under Ramadanen, så det ikke går ud over andre, at de er svækkede af fasten, når de arbejder.

 

Støjberg skriver blandt andet:

 

”Det kan helt lavpraktisk være farligt for os alle, hvis buschaufføren hverken spiser eller drikker i løbet af en hel dag, ligesom man selvsagt ikke yder og præsterer nær det samme på fabrikken eller på sygehuset, hvis man gennem en hel måned ikke spiser og drikker i alle døgnets lyse timer.”

 

Fundamentalistisk islam

Men det er langt fra kun i Danmark, at Ramadanen er til debat. Debatten kører mange steder i Europa. Og den tager til i styrke.

 

Fundamentalistisk islam breder sig blandt Europas muslimer. Med krav om, at man følger en streng fortolkning af Koranens regler – også når det gælder Ramadanen.

 

I takt med dette vokser kontroverserne om de islamiske regler for fastemåneden. Et af de store stridspunkter drejer sig om skolebørnene.

 

Selv mindre børn faster

Hidtil har det været en almindelig opfattelse inden for islam, at børn først skal faste fra puberteten. Men nu er der et stigende muslimsk pres for, at selv børn i grundskolen skal faste.

 

Læs også
Inger Støjberg vraget – både Venstre og Socialdemokratiet glider nu væk fra den stramme udlændingepolitik

Det mærkes blandt andet i Tyskland med dets store muslimske befolkning. Og det skaber stor bekymring i skolekredse.

 

Flere og flere muslimske skolebørn i Tyskland faster, og de starter tidligere og tidligere.

 

Mange af børnene er opdraget i fundamentalistisk islam. Forældrene indpoder dem strenge islamiske regler, og børnene gør sig stor umage for at vise forældrene, at de lever op til dem.

 

Samtidig er der et stærkt gruppepres: De børn, som har fundamentalistiske holdninger, vogter nidkært over, at de andre muslimske børn følger trop.

 

I stigende grad er det blevet sådan, at selv små muslimske skolebørn følger fasten, fordi det ikke må hedde sig, at de er dårlige muslimer.

 

”Der er hele tiden nogen, der dejser omkuld”

Denne udvikling skader både børnene og skolen.

Læs også
Inger Støjberg smider en bombe under Danmarks forhold til FN’s migrationspagt

 

Børnene bliver trætte og pirrelige og får sværere ved at lære. Særlig slemt er det, hvis kravet om faste er så strengt, at de heller ikke må drikke i løbet af dagen.

 

Jævnligt fører det til ildebefindende. Formanden for Tysk Lærerforbund, Heinz-Peter Meidinger, siger til Die Welt: ”Der er hele tiden nogen, der dejser omkuld.”

 

Reelt er der jævnligt tale om børnemishandling. Det er slemt, når det er større børn. Men det er helt galt, når man sætter børn i grundskolen til at faste.

 

Krav om, at skolen skal tilpasse sig

Men de fundamentalistiske forældre presser på. I Tyskland kræver de blandt andet, at skolen tilpasser sig ved at stille mindre krav til børnene under fasten.

 

Konkret fremfører de, at der ikke skal afholdes eksamener eller arrangeres skoleture under Ramadanen. Dermed undgår de, at deres børn klarer sig dårligt til eksamen på grund af udmattelsen.

 

Læs også
Landsmøde: Inger Støjberg meldte sig i kampen om Venstres sjæl – og fik sendt en tak for sidst

Men dette hensyn til de muslimske elever går ud over både undervisning og eksamen – også for ikke-muslimske elever.

 

Det giver en langt dårligere skole, og det giver et langt dårligere børneliv.

 

Nej til indrømmelser

I Danmark må vi konsekvent afvise at give indrømmelser til fundamentalismen.

 

Hvis skolebørn er for sløve eller for sultne på grund af fasten, må man sørge for at give dem noget mad.

 

Hvis fundamentalister vil ændre skolegangen af hensyn til fasten, må svaret være et kontant nej.

 

Muslimer må faste, hvis de vil – men fasten skal tilpasses det danske samfund og ikke omvendt.

Læs også
Video: Ramadan – hundredevis af muslimer indtog lørdag aften Rådhuspladsen for at spise og bede

 

https://www.welt.de/politik/deutschland/article176397435/Ramadan-Oft-fasten-die-Kinder-weil-sie-den-Eltern-imponieren-wollen.html?wtrid=onsite.onsitesearch

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…