Landegrænser for bankoverførsler udtværes af ny teknologi

Valuta, lokale banker og politik har længe gjort det til en bekostelig affære at overføre penge over landegrænserne. Bankerne har i mange år haft monopol og det har betydet at de ikke har haft interesse i innovation, hvilket i sidste ende har ført til højere priser for os som forbrugere.

 

Det har flere nye teknologifirmaer dog sat sig for at ændret og et af dem er TransferWise der er startet af en tidligere udvikler fra Skype, der sammen med en ven der boede i England bestemte sig for at revolutionere måden penge bliver sendt imellem landene.

 

Danskerne er allerede igang.

 

Den danske blogger finans Christian Due skriver følgende om Transferwise: ”Jeg begyndte i 2014 at bruge TransferWise når jeg skulle overføre penge fra Danmark til udlandet, et skift der årligt sparer mig for over 2000kr i gebyrer.”

Du kan læse hele hans indlæg om Transferwise her: https://mininvestering.dk/billig-overfoersel-til-udlandet-med-transferwise/

 

En sektor i disruption

Transferwise er ikke den eneste det eneste firma der gerne vil have fingrene i finansmarkedet og en af dem der globalt vokser i et hastigt tempo er Revolut som er en kombination af en bankkonto, et kreditkort og billige overførsler til udlandet.

 

Mange af de nye firmaer forsøger at få fat i de unge, som i højere grad er tilbøjelige til at afprøve helt nye koncepter. På dansk grund har vi Lunar Way som i stor grad har samme koncept som Revolut og med deres hastag #changingthewaywebank har taget den danske ungdom med storm.

 

Tilbage står bankerne hvor det eneste gode eksempel på innovation i Danmark er Danske Bank med deres MobilePay og June koncepter der allerede har løftet dem til en liga over konkurrenterne.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…