Tak til de 301 danske forskere for deres opråb om, at vi er langt fra klimamålene (Politiken 12.5). Væksten i samfundet skal ikke kun være økonomisk, den skal også være intelligent. Danmark er ikke en førernation på klimaområdet, tværtimod udleder hver dansker ca. 20 t CO2 om året, hvor verdens gennemsnit ligger på 4 t CO2 pr. person! Landskabsødelæggende og ustabile energikilder som vindmøller kan ikke løse problemet. Vindenergi udgør i dag ca. 50% af dansk og ca. 2,5% af det globale elforbrug, og el er kun ca. 20% af hele energien inkl. trafik og varme.
Socialdemokratiets plan (3.5.2018) om at gøre Danmark til en grøn stormagt omfatter bl.a. bekæmpelse af små brændeovne, men partiet vil fortsat yde støtte til store brændeovne i form af kraftværker, der anvender træ som biomasse. Disse store brændeovne er hverken CO2 frie eller CO2 neutrale! Man troede, at hvis man brænder fx 200 t træ af, kan man bare genplante nye træer, som straks vokser sig store og optager CO2 undervejs! Planen er hverken bæredygtig eller grøn!
Bio-kraftværker skulle fungere som backup til ustabile vindmøller, som ikke leverer energi i vindstille perioder – og solceller, som ikke leverer om natten. Verden har i dag brug for mere energi, men mange politikere har bonderøvs mentalitet (tilbage til naturen – med vind), og medierne stiller ikke mange kritiske spørgsmål om de svage punkter i dansk energipolitik.
Det var breaking news mandag 7.5.2018 at høre klimarådets formand Peter Birch Sørensen sige, at biomasse ikke altid er så CO2 neutral, som man tror. Klimaregnskabet falder dermed til jorden, og der skal udarbejdes et nyt. Politikerne når måske til den erkendelse, som en stor del af den danske befolkning længe har vidst, at man ikke kan komme uden om kernekraft, hvis klimaet skal reddes. Danmark kunne med sine dygtige forskere i kernekraft med thorium deltage på verdensplan.
Foreningen REO (Ren Energi Oplysning) præsenterede 11. maj filmen THE NEW FIRE på Cinemateket i København. Unge ingeniører fortæller om den forsømte teknologi atomkraft, der kan bidrage til løsning af klimaproblemerne. I USA arbejder mange unge iværksættere med at udvikle atomreaktorer i forskellige udgaver – selv minireaktorer, som man kaldte et fissionsbatteri, og det var med stor entusiasme, disse unge forskere brugte al deres energi på disse fremtidsprojekter – for at redde verden fra en klimakatastrofe. Mindre reaktorer vil kunne produceres på samlebånd.
Efter filmen var der dialog med instruktøren David Schumacher og lederen af den danske forskergruppe Seaborg Technologies, der har fået et større millionbeløb til videreudvikling af en MSR-reaktor med flydende salt og thorium, som ikke kan nedsmelte – og med genbrug af affald.
Seaborg Technologies vil udvikle en atomkraft-modul på størrelse med en 20’ container, der vil kunne levere strøm og varme til ca. 200.000 husstande. Det bliver endvidere det største reaktor-design start-up i Europa, og gruppen regner med snart at kunne gennemføre deres første forsøg. Et stykke dansk håndværk i verdensklasse, som bør have støtte og opbakning.
Der mangler viden om atomkraft! Atomkraft har siden 1980erne været forbundet med våben og bomber, men med thorium og den nye teknologi burde alle være begejstret over, at der nu er en teknologi, der faktisk kan gøre noget for klimaet. Tænk på alle de millioner af mennesker, der er døde af forurening fra fossile brændsler og andre forureningskilder.
Filmen THE NEW FIRE burde vises i dansk TV for at informere danskerne. Hvis vi skal redde klimaet, før det er for sent, skal vi alle inkl. politikerne støtte udvikling af atomkraft!