Peter Skaarup: “Ingen blødsødenhed ved brud på indrejseforbud”

Af Peter Skaarup, MF. Gruppeformand for Dansk Folkeparti

 

Når mere end 1.500 udviste kriminelle udlændinge er vendt tilbage til Danmark i løbet af fem år – ja, så er der selvsagt noget galt.

 

Så er det for nemt og omkostningsfrit at trodse et indrejseforbud.

 

Og det skal vi ha’ gjort noget ved!

 

I alt har Rigspolitiet registreret 1.574 dømte og udviste kriminelle udlændinge, som siden 2013 igen er rejst ind i Danmark. Det er Ekstrabladet, der har indhentet tallene hos Anklagemyndigheden.

 

Alene sidste år fik 323 udlændinge en dom for at bryde det indrejseforbud, de var blevet udstyret med i forbindelse med en dom.

 

Der er i en række tilfælde tale om dømte og udviste seriekriminelle, med alenlange synderegistre. Hjemmerøvere, indbrudstyve og voldsmænd.

 

Overtrædelse af indrejseforbuddet takseres i praksis kun til tyve dages fængsel. Og det er jo alt for mild en straf.

 

Til Ekstrabladet har den seriekriminelle Jura Levakovic, der er udvist af Danmark, direkte sagt, at han vil trodse sit indrejseforbud, fordi han vil besøge sine forældre, der bor her i landet.

 

Levakovic udstiller en svaghed i vores retssystem. En blødsødenhed, der alt for ofte bliver udslagsgivende ved domstolene.

 

Læs også
Ud med udenlandske kriminelle: Menneskerettighedskonventionen skal ændres, eller laves om, lyder det fra danskerne

For reelt giver loven om indrejseforbud mulighed for at give op til tre års fængsel for at bryde et indrejseforbud, hvis forbrydelsen er alvorlig nok– men praksis er altså tyve dages for at overtræde et indrejseforbud.

 

Dansk Folkeparti har tidligere foreslået at skærpe straffen for at overtræde et indrejseforbud, men kunne ikke finde flertal for forslaget.

 

Efter den fornyede fokus på de mange overtrædelser af indrejseforbud har flere andre partier meldt ud, at de nu er parate til at stramme op.

 

Derfor genfremsætter vi nu forslaget om at hæve straffen for at overtræde et indrejseforbud. Det skal koste minimum ét års fængsel.

 

Dermed får vi mulighed for at sende lovovertræderen hjem til afsoning i hjemlandet. Og vi undgår samtidig, at det er danske skatteydere, der skal betale for afsoningen her i landet. Det giver rigtig god mening, synes vi. Nu håber vi bare, at de andre partier i Folketinget vil støtte det.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…