Ny bog: Den muslimske indvandring betyder, at Europa, som vi kender det, er på vej til at dø

Douglas Murray

Douglas Murray udgav sidste år bogen The Strange Death of Europe, og den foreligger nu i en dansk oversættelse med titlen Europas undergang – immigration, identitet og islam. Forlaget Ellekær fortjener stor ros for at have gjort Douglas Murrays bog langt mere tilgængelig for et dansk publikum.

 

Den eneste bog, jeg umiddelbart kan sammenligne den med er amerikanske Christopher Caldwells bog fra 2009, Reflections on the Revolution in Europe (ikke oversat til dansk), men man tør roligt fastslå, at det er sket ikke så lidt siden da, om end retningen for Europa har været den samme i mindst fem årtier, nemlig hen imod Europas faktiske undergang som hjemsted for europæere.

 

Det er Vesteuropas – og ikke Østeuropas undergang

Her sætter jeg så ind med det første kritikpunkt. Douglas Murrays bog på 370 sider nævner kun Central- og Østeuropa helt sporadisk. Her kunne Murray have sparet sig en række gentagelser af begivenheder i især Storbritannien og Tyskland og i stedet have brugt et kapitel på at undersøge, hvorfor lande som Polen, Ungarn, Tjekkiet, Slovakiet med flere andre pure nægter at lade deres samfund omdanne til noget uigenkaldeligt fra den tredje verden.

 

Det er jo ikke Europas undergang, vi i disse år synes at være vidne til, men derimod Vesteuropas, forstået som næsten alle de lande, der lå på den frie side af det hedengangne jerntæppe. Det havde nok været en tanke værd i en bog som denne.

 

Og så til roserne. Murray har gennemtrawlet en række vesteuropæiske lande for med egne øjne at få syn for sagn. Han har talt med politikere, også flere af dem højt på strå, med professorer, og han har mødt migranter på de græske øer. Han har sat sig ind i sit emne, om nogen har, og han kan derfor skrive med stor troværdighed.

 

Den politiske klasses bortforklaringer

En af de særligt stærke sider ved Murrays evne til analyse er hans påvisning af den politiske klasses forskellige (bort)forklaringer på, hvorfor Europa skal tage imod utalte indvandrere/asylsøgere fra den tredje verden.

 

Der henvises til, at migranterne er en økonomisk blændende forretning for et aldrende kontinent, og når dette kan afvises som nonsens ved at henvise til simpel statistik, gribes i stedet efter det moralske kort.

 

Europa kan ikke sige nej af humanitære grunde, heller ikke selv om denne indvandring til Europa ikke har nogen som helst udsigt til at stoppe, befolkningseksplosionen i Europas dysfunktionelle nærområder taget i betragtning.

 

Murray kan citere europæiske politikere helt tilbage fra 1983, den daværende franske indenrigsminister, for usandheder om, at nu, lige nu, ville politikerne standse denne uendelige strøm af indvandrere. Det er aldrig blevet til noget, og som Murray skriver, må de fleste af disse beslutningstagere have vidst, at de var uærlige, når de sagde sådan.

 

Dyster advarsel

Murray runder sin bog af med en diger advarsel om, hvad der vil komme.

 

Én mulighed er selvfølgelig – den mest sandsynlige ifølge Murray – at (vest)europæerne vil opleve at komme i mindretal i deres egne lande.

 

Murray ønsker ikke dette og opfordrer de etablerede politikere til at begynde at samarbejde med partier som Front National og andre ikke-ekstreme partier i modsætning til virkelige ekstremister som græske Gyldent Daggry.

 

Finder et sådant samarbejde ikke sted – og fortsætter masseindvandringen – kan der ske det, at flere og flere europæere vil rykke mod partier langt ude på højrefløjen, også partier, der ikke vil være blege for at ophæve retsstatens garantier for den enkelte.

 

Sat på spidsen vil hvide europæere i stigende grad se sig selv som i eksistentiel modsætning til ”den anden”, som en uforsonlig fjende, hvorefter krigens regler gælder.

 

Det handler ikke kun om muslimer men om indvandring generelt

Det er en dyster bog at læse. Lad denne anmelder gøre den tanden mørkere.

 

Murray nævner stort set kun muslimer og islam som kilden til Europas vanskeligheder. Han kunne passende have perspektiveret til USA, hvor kun ca. 1,5 procent af befolkningen er muslimer. Alligevel er amerikanerne i bitter strid indbyrdes på grund af den store indvandring fra de latinamerikanske lande, der gør, at europæiske amerikanere står til at komme i mindretal i 2040’erne.

 

Husk på det sensationelle valg af Donald Trump, hvis mest populære slogan for hans tilhængere var ”Build the Wall”.

 

Der er således andet på spil end ”bare” religion. Også indvandrernes generelle tendens til at tænke i klan og ikke i samfund burde have været inddraget i Murrays bog.

 

Det skal ikke ændre noget ved, at bogen bør være pligtlæsning for danske politikere på højeste niveau.

 

Bogen kan købes Her

 

Douglas Murray modtager Trykkefrihedsselskabets Sappho-pris søndag d. 4. november kl. 14 i Landstingssalen, Christiansborg.

https://www.trykkefrihed.dk/kalender/212/152-douglas-murray-modtager-sappho-prisen-2018.htm

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…