Uffe Ellemann har en pointe – men gælder den alle trusler mod Vesten?

Uffe Ellemann-Jensen (foto: Wikimedia)

 

Fhv. udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen (V) er i disse dage i et indlæg i Berlingske Tidende ude i et vigtigt ærinde. Han opfordrer de danske politikere til at vågne op, når det gælder at tage konsekvensen af russernes stigende aggressive attitude i forhold til Vesteuropa.

 

Den direkte anledning er den store militærøvelse i Hviderusland, hvor 100.000 russiske soldater øver et angreb på Vesten. Han peger på behovet for at styrke vores forsvar og slår i samme anledning et slag for vores naturlige nationale pligt til at forsvare vores land mod udefra kommende trusler.

 

I den forbindelse er det vigtigt at bevare sammenhængskraften og solidariteten i Nato og leve op til aftalen om, at vi skal yde 2% af vores bruttonationalprodukt til det fælles forsvar af den frie vestlige verden. Man kan ikke andet end at give Uffe Ellemann-Jensen fuldstændig ret!

 

Hvad med de fjender, der allerede er i landet?

 Han har en pointe, som man i Folketinget bør lytte til og agere efter politisk. Spørgsmålet er, om den tidligere udenrigsminister er parat til at tage konsekvensen af sin egen vigtige pointe. Gælder pligten til at forsvare vores land og dets demokratiske værdier alle trusler?

 

Når jeg stille spørgsmålet, skyldes det, at når det gælder terrortruslen i tilknytning til den muslimske masseindvandring og infiltrering af de vesteuropæiske samfund, så har Ellemann-Jensens vilje til at forsvare sig mod denne trussel hidtil bestået i at kalde en sådan forsvarsvilje for nationalisme og populisme, ligesom han har advaret mod, at Danmark lukker sig om sig selv i en global verden. Som om man gør det, fordi man forsvarer sit territorium og sin kultur mod at blive revet i stumper og stykker (!).

 

Hurra for Uffe Ellemann-Jensens forsvarsvilje. Den er både sympatisk og nødvendig. Måtte den også gælde i forhold til de fjender, der allerede er i landet…

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…