Statsadvokat afslører: ”Vi har beviser for, at nogle hjælpeorganisationer samarbejder direkte med menneskesmuglerne”

Hjælpeorganisationer er på det seneste blevet anklaget for at gå menneskesmuglernes ærinde i forhold til asylstrømmen over Middelhavet.

 

Blandt kritikerne finder man EU’s grænseagentur Frontex.

 

Frontex retter skytset mod, at hjælpeorganisationerne sejler stadig længere ind under Libyens kyst og samler afrikanske migranter op.

 

Ifølge Frontex opmuntrer man menneskesmuglerne til at sende mere og mere faldefærdige og overfyldte både af sted. Smuglerne satser på, at hjælpeorganisationernes skibe hurtigt samler migranterne op.

 

Dermed bidrager hjælpeorganisationerne kun til at udvide menneskesmuglernes aktiviteter og forværre problemerne i Middelhavet.

 

Hjælper smuglerne til at finde vej

Nu kommer der endnu hårdere anklager mod hjælpeorganisationerne fra en italiensk statsadvokat.

 

Anklagerne kommer fra Carmelo Zuccaro, der er statsadvokat i Catania på Sicilien. Søndag sagde han til den store italienske avis La Stampa: ”Vi har beviser for, at nogle hjælpeorganisationer samarbejder direkte med menneskesmuglerne.”

 

Zuccaro understreger, at hans kritik ikke gælder store hjælpeorganisationer som Læger uden Grænser og Red Barnet. Men en række andre organisationer yder ifølge ham direkte assistance til menneskesmuglerne.

 

Statsadvokaten har indledt en efterforskning af forbindelserne mellem hjælpeorganisationerne og menneskesmuglerne. I øjeblikket er mindst ti hjælpeorganisationer aktive tæt på Libyens kyst.

 

Efterforskningen tyder på, at hjælpeorganisationerne blandt andet via lyssignaler fortæller menneskesmuglerne, hvordan de skal sejle i retning af redningsskibene. Sådan at migranterne kan blive samlet op fra deres synkefærdige både.

Læs også
Video afslører menneskesmuglernes nye vej til at få illegale afrikanere ind i Europa

 

Hvis det holder stik, fungerer de såkaldt humanitære organisationer reelt som håndlangere for menneskesmuglerne.

 

Kynisk samarbejde

Statsadvokat Zuccaro er stadig i gang med at vurdere, om og eventuelt hvordan disse informationer kan bruges i en retssag.

 

Man må stærkt håbe på, at der bliver kastet yderligere lys over disse aktiviteter.

 

Det er fuldstændig skandaløst, hvis hjælpeorganisationer saboterer de politiske forsøg på at få asylstrømmen over Middelhavet under kontrol ved at hjælpe endnu flere både ud fra kysten.

 

En meget stor del af dem, der forsøger at komme fra Afrika til Europa, er slet ikke flygtninge. De søger simpelt hen et bedre liv.

 

Læs også
Afrikansk indvandrer satte ild til bus, hvor skolebørn var lukket inde – det skete i protest mod stram udlændingepolitik

Hvilket ærinde er de pågældende organisationer ude i? Det ligner næsten et kynisk samarbejde mellem to slags forretning: velgørenheds-industrien og menneskesmuglings-industrien.

 

http://www.oe24.at/welt/Italien-schlaegt-Alarm-NGOs-arbeiten-mit-Schleppern-zusammen/279389947

 

http://www.krone.at/welt/staatsanwalt-ngos-kooperieren-mit-schleppern-wir-haben-beweise-story-565978

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…