Somalier ville røve to mænd, men de tog kampen op – nu har de to fået en retssag på halsen

En 28-årig mand med somalisk statsborgerskab blev i dag ved Retten i Aarhus idømt et års ubetinget fængsel og blev betinget udvist af Danmark.

 

Han blev dømt for at forsøge at begå røveri mod to mænd i en bil på Langenæs Allé i Aarhus tilbage i august. 

 

Manden forlangte at få mændenes penge, mens han trak en attrappistol og pegede på dem. Han endte dog selv med at blive kvæstet, da en af de to mænd tog fast i hans hånd og kørte bilen frem, så den 28-årige røg i asfalten.

 

Den 28-årige blev kort efter anholdt og sigtet for forsøg på røveri. Han er tidligere blevet dømt for røveri og fik i 2016 en betinget udvisning for personfarlig kriminalitet. Anklageren argumenterede derfor for, at den 28-årige skulle udvises af Danmark.

 

Advokaturchef Jakob Beyer udtaler efter dommen:

 

– Jeg er meget tilfreds med, at retten i denne sag sender et tydeligt signal om at man ikke accepterer røveri i gentagelsestilfælde. Det kom til udtryk i strafudmålingen, hvor retten anså det for en skærpende omstændighed at domfældte tidligere var dømt for røveri, siger Jakob Beyer.

 

Påstanden om udvisning valgte retten dog ikke at følge.

 

– Jeg havde nedlagt påstand om udvisning, da der er tale om en person, der er fortsat med at lave grov kriminalitet i prøvetiden for den betingede udvisning. Jeg vil nu nærlæse dommen og vurdere, om jeg skal indstille sagen til vurdering af anke hos Statsadvokaten. Jeg hæfter mig særligt ved, at en af de tre dommere mente, at manden skulle udvises, siger Jakob Beyer. 

 

Den 28-årige mand modtog dommen.

 

De to mænd, som den 28-årige forsøgte at røve, er sigtede for vold, da de sparkede den 28-årige flere gange efter røveriforsøget. Det forhold kører dog som en selvstændig sag og vil først blive afgjort senere.

Kilde: Østjyllands Politi

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…