Da journalister besøgte indvandrerghetto på Motalavej var der forbløffende roligt – forklaringen er helt vanvittig

Arkiv / You Tube/ indvandrerghetto i Sverige

Motalavej i Korsør er en berygtet indvandrerghetto. Det har været galt i flere år med vold, hærværk, jagt på politibetjente og radikaliserede muslimer.

Og i de seneste måneder har der igen været store problemer.
Problemerne var så store, at  aviser og TV fra hele landet tog til Motalavej.
Men så var der pludselig mere stille.
Nu har Ekstra Bladet afsløret årsagen. Kommunen skjulte en gruppe af de værste bøller i den periode pressen interesserede sig for området.
Men det er vel at mærke voksne mænd. De er nemlig alle over 18 år, ifølge EB.dk.
De har sat sig på magten
En større gruppe af beboerne med indvandrerbaggrund er i realiteten ved at sætte sig på magten i området.
De har i den seneste tid groft chikaneret erhvervsdrivende som for eksempel et Outlet Center. Ejeren af centeret er en af de få, der har haft mod til at stå frem og fortælle, hvordan hans butik er udsat for groft hærværk, og hvordan hans personale bliver truet. Det er så alvorligt, at en af de ansatte skal følges til stationen.
Lidl har oplevet noget af det samme. Her er ‘unge’ gået ind og har taget af varerne uden at betale. De har råbt ‘luder’ og lignende efter kunder og været grove over for de ansatte. Lidl hyrede på et tidspunkt vagter.
Hotel Comwell oplevede sidste år, at unge iførte sig hotellets badekåber og indtog hotellets spabad, hvor de ved flere lejligheder opførte sig, som om de ejede det hele. Og hvis andre ønskede en tur i spabadet, så blev de afkrævet en 50’er af ballademagerne, inden de fik adgang til badet.


I marts blev en Securitas-vagt udsat for røveri ved Kvarterhuset, som er et aktivitetscenter på Motalavej. Næsten samtidig oplevede en 65-årig mand at få bank af en gruppe unge på Lidl’s parkerings-plads. Angiveligt fordi han nægtede at give dem en cigaret.

 

De mange historier fik også den landsdækkende presse til at skrive om området.

 

Men samtidig besluttede Slagelse Kommune at få en gruppe af de værste bøller væk fra området.

 

Otte af områdets værste bøller blev sendt på udflugt med socialpædagoger. På den måde undgik Slagelse Kommune, at pressen kom i kontakt med ballademagerne, og det var hele formålet med udflugten.

 

Det fortæller chefkonsulent i ledelsessekretariatet i Slagelse Kommune, Niels Lassen, til Ekstra Bladet.

 

“Det drejer sig om, at der var en risiko for, at situationen kunne udvikle sig, når der er så meget fokus fra kommunen, politiet og pressen, som samlet kan få nogle til at reagere uhensigtsmæssigt,” siger Niels Lassen.

 

Det er kommet frem i forbindelse med, at Ekstra Bladet har søgt om aktindsigt i konkrete initiativer, som Slagelse Kommune har sat i værk som følge af situationen på Motalavej, hvor flere unge i løbet af de seneste par uger er blevet sigtet eller varetægtsfængslet for forskellige forbrydelser.

Hvad de mere konkret har lavet på turen, kan Slagelse Kommune ikke oplyse. Niels Lassen henviser til, at projektmedarbejderen med ansvar er gået på barselsorlov siden.

 

“Men jeg har fået oplyst, at den pågældende aktivitet bestod af samtaler mellem drengene og det pædagogiske personale, der var med på turen,” siger Niels Lassen.

 

Så I lokkede nogle af kvarterets værste baryler med samtaler med pædagoger. Og så tog de bare uden videre med ud i det blå. Til København?

 

“Ja, jeg kan selvfølgelig godt se, det kan virke lidt besynderligt, at der ikke skal mere til. Men det er, hvad det er lykkedes mig at skaffe af oplysninger,” siger Niels Lassen.

 

Læs også
Derfor stormer Rasmus Paludan ind i dansk politik

Ny start
Ifølge Ekstra Bladets oplysninger er der tale om otte unge fra 18 årsalderen og op. De otte er i forvejen med i et kommunalt projekt, der hedder ‘Ny Start’, og som tilbydes dømte kriminelle – både som enkeltindivider og som gruppe – som af kommunen får tilbudt forskellige forløb, der er med til at få dem til at forlade den kriminelle løbebane.

 

http://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/kommune-skjulte-ghettodrenge-for-pressen-var-sendt-paa-hyggetur-til-koebenhavn/6597291

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…