Somalisk mand sagde tak til Danmark med en farlig bombe i sin kælder – men det danske samfund fortsætter med at holde hånden over ham

Google Maps

Der lød ikke skud, men til gengæld stank det af tåregas, da politiet ville tvinge en 24-årig somalier ud af en lejlighed.

 

Politiet ville tale med somalieren om en hjemmelavet bombe, der var fundet i kælderen under en ejendom på Peter Fabers Vej i Aarhus V., hvor somalieren opholdt sig.

 

Det var somalieren ikke interesseret i, og det endte med, at politiet måtte bruge tåregas for at få ham ud. Det skete i oktober sidste år.
Ejeren påstod, at lejligheden var lejt ud til en anden mand, der også havde indvandrerbaggrund, men han var som sunklet i jorden. (TV2)

 

Havde fremstillet livsfarlig bombe

Inden forsøgene på at få somalieren i tale var politiet blevet kontaktet af beboere i ejendommen, som havde fundet en mistænkelig genstand i en kælder under ejendommen, skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

 

Politiet kørte til stedet og afspærrede området. Derefter forsøgte man at få kontakt til den dengang 24-årige somalier, der befandt sig i en lejlighed.

 

”Da manden trods gentagne opfordringer fra politiet ikke ønskede at komme ud af lejligheden, kastede politiet tåregas ind, hvorefter han kom ud og blev anholdt,” skriver Østjyllands Politi i sin pressemeddelelse.

 

Kunne have forårsaget stor skade på bygninger og personer

Da den mistænkelige genstand blev undersøgt nærmere, viste det sig, at der var tale om en hjemmelavet bombe med detonatorer, og som indeholdt 400 gram sprængstof og metalstykker.

 

”Bomben karakterises som værende særdeles farlig på grund af dens store mulige sprængkraft. Hvis den var gået af, så ville det have forårsaget betydelig skade på både bygninger og personer,” siger anklager Lars Petersen.

 

Somalieren blev ved Retten i Aarhus i går idømt to og et halvt års fængsel samt betinget udvisning af Danmark med en prøvetid på to år.

 

Man kan altså godt blive dømt for at fremstille en kraftig bombe uden at blive udvist af Danmark.

Læs også
Radikale muslimer lever blandt os – men de hader vores værdier og kalder os ‘hvide svin’

 

Somalieren ankede dommen på stedet.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…