Politi afslører kæmpemæssigt netværk af romaer – har stået bag titusindvis af indbrud begået af unge piger

Arkiv/Skærmprint fra en helt anden sammenhæng / NRK

Det hele begyndte med en ganske lille politisag.

 

Politiet i München anholdt tre piger på 14, 15 og 19 år, som bevægede sig rundt i byen og opførte sig mistænkeligt.

 

Så voksede sagen til enorme dimensioner.

 

Det endte med, at politiet gjorde en kæmpestor fangst: Man optrevlede kriminelt netværk af romaer, der har stået bag titusindvis af tyverier i Tyskland og andre europæiske lande.

 

Politiet regner med, at denne klan kan have stået for næsten hvert femte indbrud i Tyskland!

 

Helt unge piger styret fra udlandet

Bag denne fangst lå en meget omfattende politiindsats.

 

I foråret 2016 modtog politiet i München stadig flere anmeldelser om indbrudstyverier i byen. Tilsyneladende var langt de fleste gennemført af helt unge piger.

 

Man fik så fat i de tre piger på 14, 15 og 19 år. Fingeraftryk og DNA-spor gjorde det klart, at alene disse tre piger havde begået dusinvis af indbrud.

 

De tre viste sig at tilhøre et kroatisk netværk af romaer. Det blev styret fra udlandet og havde hundreder af medlemmer.

 

”Disse bander sender udelukkende unge piger afsted som indbrudstyve, ” siger politiinspektør Reinhold Bergmann. ”De virker ikke så mistænkelige, og bandecheferne regner med, at vi er nødt til at slippe dem hurtigt, når vi fanger dem.”

Læs også
Utrygheden er steget på Indre Nørrebro og på Vesterbro

 

”De er aldrig længere end to-tre dage i én by. De flytter mellem delstaterne i Tyskland, og rejser så tilbage til Kroatien. Næste gang vælger de så et andet EU-land.”

 

”De skifter hele tiden navn og identitet.”

 

Politiet: parallelsamfund af romaer

Der er flere lag i organisationen:

 

Pigerne, der stjæler, er ’arbejdsbierne’. Længere oppe er der de folk, der sørger for boliger og mobiltelefoner. Øverst oppe sidder bagmændene, der overvåger det hele tæt og skovler penge ind.”

 

Reinhold Bergmann siger:

 

Læs også
Pludselig stod afrikaner i 74-årig kvindes stue – men hun fandt sig ikke i hvad som helst

”Det drejer sig ikke om at nedgøre en bestemt befolkningsgruppe. Men vi måtte konstatere, at denne roma-klan dannede sit eget parallelsamfund:

 

Problemer bliver altid ordnet inden for klanen. Man har sine egne love og domstole. Politiet taler man aldrig med. Over for os optrådte man meget selvbevidst og frækt.”

 

Inden for disse klaner forekommer det, at tyvepigerne bliver solgt eller giftet væk. Prisen afhænger af, hvor meget bytte pigen kan hente hjem, og hvilken anseelse hendes familie har.

 

Over hele Europa

I maj 2017 slog Bergmann og hans folk til mod toppen af et af de kriminelle roma-netværk i Kroatiens hovedstad Zagreb. Man fandt et hav af store tyvekoster. Disse topfolk skal nu for retten i Tyskland.

 

Politiet skønner, at der findes 30-40 flere af disse kriminelle netværk i Kroatien. ”Der er tradition for det gennem flere generationer,” siger Bergmann.

 

Ifølge politiet i München opererer de ikke kun i Tyskland, men over hele Europa. Måske også i Danmark.

Læs også
To svært bevæbnede udlændinge bag 27 røverier er dømt til udvisning af Danmark

 

De har nydt godt af åbne grænser og fri bevægelighed inden for EU.

 

Her er endnu et argument for en stærk grænsekontrol. Stribevis af EU-lande, herunder Danmark, har da også erkendt, at de pivåbne grænser er uholdbare – i forhold til både indvandring og kriminalitet.

 

http://www.bild.de/bild-plus/news/inland/einbruch/einbruch-atlas-fuer-deutschland-53603638.bild.html

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…