Retten til familieliv omfatter ikke udenlandske kriminelle, skriver højesteretsdommer – alligevel slipper Levakovic og LTF-leder for udvisning, da de har familie i Danmark

Højesteretsdommer siger, at retten til familieliv i konventionerne ikke omfatter udenlandske kriminelle – alligevel får kriminelle som Levakovic lov til at blive

 

Der er intet i konventionerne, der forhindrer Danmark i at udvise udenlandske kriminelle, selvom det i så fald vil gå ud over deres såkaldte ret til familieliv.

 

Det fastslår højesteretsdommer Jens Peter Christensen.

 

Denne ret til familieliv for udenlandske kriminelle er ikke indeholdt i Den Europæiske Menneskerettighedskonvention, men er en rettighed, som Menneskerettighedsdomstolen har opfundet, skriver højesteretsdommeren i en kronik i Jyllands-Posten.

 

Domstolen opfinder sin egen jura og beskytter kriminelle

Efter at have beskrevet, hvordan Menneskerettighedsdomstolen opfinder nye menneskerettigheder, skriver højesteretsdommer Jens Peter Christensen blandt andet, at:

 

”Beskyttelsen af kriminelle udlændinge mod udvisning er et eksempel på en sådan ny rettighed, som Menneskerettighedsdomstolen selv har fundet på,” fastslår Jens Peter Christensen og fortsætter:

 

”Domstolen udleder retten af Menneskerettighedskonventionens artikel 8 om retten til respekt for privatliv og familieliv. I den bestemmelse står der imidlertid intet om beskyttelse af kriminelle mod udvisning.”, og videre hedder det:

 

”Det var da heller ikke intentionen, da konventionen kom til verden i begyndelsen af 1950’erne, at artikel 8 skulle give sådan en beskyttelse. Fra midten af 1970’erne har domstolen imidlertid ved brug af såkaldt dynamisk fortolkning anvendt artikel 8 til også at beskytte kriminelle mod udvisning.”

 

Konstaterer altså højesteretsdommer Jens Peter Christensen i sin kronik i Jyllands-Posten søndag den 19. november.

 

Sådan slap Levakovic på trods af 23 domme og ti års fængsel

Læs også
Minister har fået nok: Mandlige migranter skal kunne smides ud af landet, hvis de gentagne gange krænker kvinder

En af dem, der er sluppet for udvisning på grund af en såkaldt familiemæssig tilknytning til Danmark, er den nu 47-årige berygtede sigøjnergangster Gimi Levakovic.

 

Han har været i Danmark siden han var to år gammel og aldrig haft et arbejde. Til gengæld har han haft en kriminel karriere med 23 domme og ti års fængsel bag sig samt en luksustilværelse baseret på kontanthjælp suppleret med indtægter fra hans kriminelle løbebane.

 

Den seneste dom blev afsagt ved Retten i Næstved den 6. august 2015. Her blev Gimi Levakovic idømt halvandet års fængsel plus udvisning og indrejseforbud i Danmark i tolv år på grund af trusler og ulovlig besiddelse af en skarpladt pistol.

 

Dommen blev anket til Østre Landsret, som den 6. oktober 2015 stadfæstede fængslingsdommen, men underkendte udvisningsdelen.

 

Anklagemyndigheden fik herefter bevilget proces til at prøve udvisningsdelen ved Højesteret, som den 12. maj 2016 stadfæstede både fængselsdommen og landsrettens afgørelse om, at Gimi Levakovic ikke kunne udvises af Danmark i henhold til Danmarks internationale forpligtelser.

 

Det skete med henvisning til Menneskerettighedsdomstolens tolkning af retten til familieliv, som for Gimi Levakovics vedkommende består af to mindreårige børn, som tvangsanbragt på samme institution, som de først kan forlade, når de bliver 18 år.

 

Læs også
Lars Løkke holdt møde med Marokkos udenrigsminister om Mansour, der er dømt til udvisning – her er det svar, han fik

En tolkning, som en af Højesterets egne dommere altså mener går langt ud over Menneskerettighedskonventionens definition af retten til familieliv, da den efter Jens Peter Christiansens opfattelse ikke omfatter udenlandske kriminelle.

 

Den drabsdømte bandeleder Shauib Khan blev også reddet af familie

Sigøjnergangsteren Gimi Levakovic er langt fra den eneste, der er blevet reddet fra udvisning takket være Menneskerettighedsdomstolens beskyttelse af kriminelle på trods af konventionens ånd og bogstav.

 

En anden er helt aktuelt den berygtede leder af banden Loyal to Familia (LFT), Shauib Khan, og som står bag skyderierne med sårede og dræbte i København-

 

Den 8. oktober 2008 blev han ved Retten i Aalborg idømt otte års fængsel for dødsvold i Aalborgs Jomfru Ane Gade, hvor den 21-årige William Lennon Davis blev dræbt af 14 knivstik og nærmest tæsket ihjel med knuste flasker, stole og knytnæver.

 

Selvom han er pakistansk statsborger blev han ikke udvist med den begrundelse, at han har hele sin familie i Danmark og i øvrigt aldrig har været i Pakistan.

 

Efter dommen sagde hans forsvarer, Gitte Juul Jensen, til Nordjyske, at hendes klient var chokeret over de otte års fængsel, han fik i straf, men han var samtidigt lettet over, at han undgik det, han frygtede allermest, nemlig udvisning af Danmark for altid.

Læs også
Asylansøger slog sig 8-årige datter med kæp – retten lægger fløjlshandsken og dømmer ham til udvisning

 

Fortsatte sin kriminelle karriere straks efter løsladelsen

Efter at have afsonet fire år af drabsdommen blev Shauib Khan prøveløsladt i 2012 med det resultat, at han blot forsatte sin voldelige karriere.

 

I 2013 blev han således sammen med medlemmer af LFT dømt for et gruppeoverfald på to tilfældige personer.

 

I 2014 blev han idømt seks måneders fængsel og en betinget udvisning for et gruppeoverfald på det kendte bandemedlem Store A under en gårdtur i Vestre Fængsel.

 

Da en fængselsbetjent i 2016 blev skudt ned på vej til arbejde i Nyborg Statsfængsel, angiveligt fordi Shauib Khan og hans bandemedlemmer ønskede deres egen afdeling fængslet, havde han i sin celle ridset en trussel i væggen: ”Vi rammer dem, I elsker, når I mindst venter det.”

 

Da han i marts i år blev løsladt, startede han den blodige bandekrig i København.

 

Læs også
Svensk ’venligbo’ græd foran medierne, da afghaner skulle udvises – nu afsløres manden som en led tyran

I 2017 blev han atter anholdt efter trusler mod en politibetjent. Anklagemyndigheden havde i den forbindelse krævet udvisning, men Københavns Byret nøjedes den 9. oktober med at idømme ham tre måneders fængsel plus endnu en betinget udvisning.

 

Til i øvrigt stor forargelse for landets politikere, som med justitsminister Søren Pape Poulsen (KF) i spidsen nærmest havde stået i kø for at kræve ham udvist.

 

DF vil have Danmark ud af Menneskerettighedsdomstolens kløer

Hos Dansk Folkeparti er man opmærksom på Menneskerettighedsdomstolens egenrådige og mere eller mindre konventionsstridige afgørelser, fortæller Peter Skaarup, som også er formand for Folketingets Retsudvalg.

 

”Som det er i dag, kan Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol egenrådigt fortolke Den Europæiske Menneskerettighedskonvention, som den lyster. Domstolens afgørelser undertrykker dermed dansk lov,” siger Peter Skaarup til Den Korte Avis og fortsætter:

 

”Det går ganske enkelt ikke, at demokratiet gradvist sættes ud af kraft. Alt imens fredelige, danske borgeres rettigheder tilsidesættes, beskyttes kriminelle udlændinge mod udvisning af domstolene og konventionen”

 

Vil skaffe flertal i Folketinget

Læs også
Terrordømte Ahmed skulle udvises, men Flygtningenævnet spænder ben – Alternativet synes, at han skal have et job i Danmark

Peter Skaarup oplyser, at Dansk Folkeparti derfor netop har stillet et forslag til folketingsbeslutning om, at Folketinget skal pålægge regeringen inden årets udgang at fremsætte forslag om, at Den Europæiske Menneskerettighedskonvention skal skrives ud af dansk lovgivning.

 

”Juraprofessor Mads Bryde Andersen har da også for nyligt forsikret, at dette ikke er det samme som at opsige selve menneskerettighederne,” forklarer Peter Skaarup og fortsætter:

 

”Danmark kan sagtens efterfølgende afgive en erklæring om, at vi overholder konventionen, dog med den forskel fra tidligere, at det vil være op til vores egne domstole, og ikke den politisk korrekte Menneskerettighedsdomstol, at fortolke konventionen.”

 

Men det kræver altså et flertal i Folketinget at få det gennemført.

 

Du kan læse hele højesteretsdommer Jens Peter Christiansen kronik i Jyllands-Posten her:

http://jyllands-posten.dk/debat/kronik/ECE10040057/skal-dommere-vaere-dynamiske/

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…