Politisk korrekte svenske aviser nægtede at offentliggøre billede af mulig sexforbryder, der blev efterlyst – forklaringen er grotesk

Foto: Politiet

En mand i Stockholm forgreb sig seksuelt på en række kvinder, der var passagerer i busser. Kvinderne var i alderen 15-22 år.

 

Den Korte Avis berettede lørdag om sagen.

 

Den 17-årige Elisabeth, der er et af ofrene, har fortalt, hvor bange hun fortsat er. Hun fik et chok, da manden pludselig gramsede på hende – nu tør hun ikke køre alene med bus, når det er mørkt.

 

”Det vil være en stor lettelse, hvis han blev anholdt,” siger hun til Expressen.

 

Aviser saboterede efterlysning

Men de to store aviser, Expressen og Aftonbladet, ville ikke hjælpe med at få ham anholdt, så ofrene og andre kvinder kunne ånde lettet op.

 

Politiet sendte dem overvågningsbilleder af gerningsmanden, men de slørede dem, så manden var umulig at genkende.

 

Det er ganske normal praksis i Danmark og andre lande, at man sender billeder ud af en efterlyst person. Fotos som disse er et vigtigt led i at finde forbryderen og forhindre ham i at begå nye overgreb.

 

Men ikke Expressen og Aftonbladet. Ekstra Bladet har spurgt det socialdemokratiske Aftonbladets chefredaktør hvorfor.

 

Svaret fra chefredaktør Sofia Olsson Olsén lyder: ”Vores job er at holde øje med, hvordan politiet arbejder. Ikke at samarbejde med dem.”

 

Man vil altså ikke samarbejde med politiet om at bringe en afgørende information ud til offentligheden.

Læs også
Likvideringen af 31-årig kvindelig læge i Malmø: Hun fik det dræbende skud, da hun lå på jorden – en medgerningsmand er anholdt

 

Grotesk

Det drejer sig jo ikke om at gøre politiet tjenester. Det drejer sig om at videregive kendsgerninger, der kan bidrage til at finde og standse forbryderen.

 

Chefredaktør Olsén siger også, at ”vi vil ikke være med til at tilskynde til selvtægt” ved at offentliggøre billederne.

 

Selvtægt – fordi man udsender en efterlysning med billede!? Hvilket nedladende syn på den svenske befolkning, at den ikke kan tåle at se billeder af en efterlyst uden at skride til selvtægt.

 

Så kan den politiske korrekthed dårligt blive mere grotesk.

 

Hensynet til gerningsmanden over hensynet til ofrene

Aftonbladets chefredaktør henviser til presseetiske regler. Der ”er til for at beskytte og sætte grænser for, hvad der er rimeligt og relevant at offentliggøre”.

Læs også
Sverige asyl-amok: Har alene i år uddelt langt over tredive tusinde statsborgerskaber og modtaget et hav af asylansøgere

 

Og det er altså ikke ”rimeligt og relevant” at fortælle offentligheden, hvordan manden ser ud, så folk, der støder ind i ham, kan hjælpe med at få ham pågrebet.

 

Man sætter på denne måde hensynet til gerningsmanden langt over hensynet til ofrene – både de nuværende og de mulige kommende ofre.

 

Groft sagt: Man vil hellere have, at flere unge kvinder bliver sexkrænket, end at gerningsmanden bliver ’krænket’ ved, at man hjælper med at få ham efterlyst.

 

Expressen og Aftonbladets påfaldende beskyttelse af gerningsmanden kan hænge sammen med, at han ser ud til at være indvandrer.

 

I den hysteriske politiske korrekthed, som præger de toneangivende kredse i Sverige, skal indvandrere altid fremstilles som ofre. De må aldrig fremstilles som skyldige, uanset hvor stærke grunde der måtte være til at mistænke dem for modbydelige overgreb.

 

Politisk korrekthed og kynisme

Læs også
Efter drab og eksplosioner: Kriminaliteten fra Malmø er ved at brede sig til Danmark, lyder det fra svensk politichef

Ekstra Bladet spørger chefredaktør Sofia Olsson Olsén:

 

”Den mistænkte på billederne har åbenlys indvandrerbaggrund. Blandt bloggere spekuleres der i, at også det spiller en rolle i forhold til, at I har sløret billederne?”

 

Men det vil redaktør Olsén ikke ind på. Hun siger bare om gerningsmanden:

 

”Han kan ikke anses for at være til fare for offentligheden, selv om de personer, der bliver udsat for hans seksuelle tilnærmelser, oplever hans tilnærmelser som ubehagelige.”

 

Med andre ord: Man kan ikke begynde at offentliggøre billeder af den efterlyste for så lidt …

 

De groft forulempede kvinder svigtes. Man holder hånden over den formodede indvandrer. Den politiske korrekthed går hånd i hånd med en ubehagelig kynisme.

 

Læs også
Voldelige elever har taget magten i svenske skoler – “lærerne tør knap nok gå forbi dem på trapperne”

http://www.friatider.se/aftonbladet-inte-att-samarbeta-med-polisen

 

https://denkorteavis.dk/2017/unge-kvinde-udsat-for-sexchikane-i-bus-politiet-offentliggjorde-foto-men-de-politisk-korrekte-aviser-holdt-handen-over-ham/?print

 

http://ekstrabladet.dk/112/derfor-sloerer-svenske-medier-efterlysningsbilleder-af-jaget-kraenker/6589615

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…