Ingen nåde og barmhjertighed i Jylland: To rumænere idømt fængsel og udvisning med lynets fart

foto: Politi.dk

To rumænske kriminelle kom grueligt galt afsted, da de forsøgte at sjæle kabler i Hedensted mellem Vejle og Horsens.

 

De havde ikke taget højde for, at en varevogn med bulgarske nummerplader vækker både befolkningens og politiets opmærksomhed.

 

Således modtog Sydøstjyllands Politi torsdag den 12. oktober en opringning fra en skrotvirksomhed i Hedensted, som fandt det mistænkeligt, at der holdt en fastkørt bulgarsk varevogn på en skovvej tæt ved virksomheden.

 

Mistanken skulle vise sig at holde stik.

 

”I bilens varerum fandt politiet to sovende rumænere, og politihunden snuste sig hurtigt frem til en større bunke med skrotkabler. Sporet ledte til skrotvirksomheden, hvor de to rumænere var kommet ind ved at kravle over et hegn og klippe pigtråd i stykker,” fortæller anklagerfuldmægtig ved Sydøstjyllands Politi, Tobias Engby, og fortsætter

 

”Da de ville forlade stedet, kørte dog fast i noget mudder, og havde et så stort besvær med at komme fri, at de besluttede sig for at lægge sig til at sove i bilen, hvor de senere blev anholdt af politiet.”

 

Dømt og udvist allerede dagen efter

Blot 23 timer efter anholdelsen erkendte de to rumænere sig skyldige i Retten i Horsens. De erkendte at have stjålet i alt 900 kg skrot til en værdi af ca. 13.000 kr. Tilbage i juni i år var de begge blevet stoppet ved grænsen til Tyskland med bilen fyldt med skrot.

Retten fastsatte straffen til 30 dages ubetinget fængsel og udvisning af Danmark med et indrejseforbud i seks år.

 

De to rumænere skal derudover betale sagens omkostninger.

 

”Ved udvisningen fandt retten, at de, trods de er EU-borgere, udgjorde en reel trussel for en grundlæggende samfundsinteresse. Retten lagde særlig vægt på, at de kom til Danmark i mandags, tyveriets karakter og at de ingen tilknytning har til Danmark. De blev derfor udvist af Danmark i seks år,” forklarer Tobias Engby

 

Læs også
80-årig mand ventede bare på bussen – så udnyttede to udlændinge groft hans hjælpsomhed

Retten varetægtsfængslede efterfølgende rumænerne indtil dommen er afsonet og udvisningen gennemført.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…