Kvinder ER bedre til at køre bil end mænd – af én helt særlig grund, viser ny undersøgelse

Colourbox

Kvinder smiler: Det er jo det, vi altid har sagt. Og mændene skumler: Kan vi stole på den undersøgelse.

 

Det er et norsk studie, der konkluderer, at kvinder er bedre bilister end mænd, der kan frekalde noget forskellige reaktioner. (Daily Mail)

 

Kvinder er de bedste bilister

Studiet, der er lavet af det norske Institute of Transport Economics, konkluderer, at kvinder er bedre til at køre bil end mænd, fordi de i modsætning til mænd ikke er så lette at distrahere.

 

Det er især ældre kvinder, der er bedst til at koncentrere sig om kørslen. Når de kører bil, kører de bil, og de laver ikke alt muligt andet.

 

Det gør mænd derimod. De kan ikke holde sig i ro, men skal lave andre ting.

 

Det er især justeringer på radioen, der fjerner opmærksomheden fra trafikken, fremgår det af undersøgelsen.

 

Studiet omfatter 1.500 personer og havde til formål at undersøge i hvor høj grad bilister lader sig distrahere, og hvad det er, der distraherer dem, når de kører.

 

Unge mænd er de værste

Ifølge en af forskerne, Ole Johansson, er det især unge mænd, som har svært ved udelukkende at koncentrere sig om trafikken:

 

”Jeg fandt ud af, at unge mænd var blandt de mest tilbøjelig til at rapportere distraktion. Andre, der også er tilbøjelige til at blive distraheret bag rattet, omfatter dem, der kører ofte, og dem med neurotiske og udadvendte personligheder,” fortæller han til Daily Mail og fortsætter:

 

Læs også
Han var beruset og sov i sin bil, der kørte i tomgang – så sigtede politiet ham for spirituskørsel

”Målrettede indgreb bør derfor focusere på unge mænd med dårlige holdninger til at koncentrere sig om kørslen,” lyder det fra den norske forsker.

 

Du kan læse artiklen i Daily Mail her:

http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-5092299/Women-NOT-bad-drivers-men-problem.html

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…