Kostbare designerlamper forsvundet fra Københavns Politigård: Men det var ikke ualmindeligt frække indbrudstyve, der stod bag

Colourbox

Indbrudstyve, der kommer afsted med at bryde ind på Københavns Politigård og stjæle værdifulde designerlamper og derefter sælge dem på internettet, vil uden tvivl i den branche få en høj og anerkendende status.

 

Den mulighed anså politiets ledelse dog for at være helt usandsynlig, efter at et antal kostbare nyklassicistiske bordlamper designet af arkitekten Aage Rafn specielt til Politigården i København samt et antal lysekroner specielt designet til Rigspolitiet pludselig forsvandt.

 

To politifolk er nu sigtet for tyveriet

Efterforskningen af tyveriet blev formentlig af samme grund og for en sikkerheds skyld anmeldt til Den Uafhængige Politianklagemyndig, DUP, der primært efterforsker sager, hvor politiet på en eller anden måde er uheldigt involveret.

 

Det har nu medført, at to politibetjente, en ledende politiembedsmand og en efterforsker, er sigtet i sagen, skriver Politiken.

 

”Jeg kan bekræfte, at vi har efterforsket en sag om tyveri af nogle dyre designerlamper fra Rigspolitiet, og at der er rejst sigtelse mod to politifolk,” siger lederen af DUP, Kirsten Dyrman, til Politiken og fortsætter:

 

”Efterforskningen er næsten færdig og vil snart blive overdraget til Statsadvokaten.”

 

Flere lamper solgt på nettet for op til 50.000 kroner

DUP’s efterforskning har ifølge Politiken vist, at flere af lamperne er solgt videre på internettet til en pris på mellem 25.000 og 50.000 kroner.

 

Begge betjente er ifølge Politikens oplysninger suspenderet fra tjeneste, og ligeledes ifølge Politiken blev nogle af lamperne fundet under en ransagning i de to betjentes hjem.

 

Den ene af de sigtede, den ledende politiembedsmand, nægter sig ifølge sin advokat, Torben Koch, skyldig.

 

Læs også
 Det er politiets fornemste opgave at beskytte truede personer – ikke at lukke munden på dem

”Jeg kan kun sige, at en sigtelse fra DUP ikke er ensbetydende med, at de også bliver tiltalt af Statsadvokaten. Min klient nægter sig skyldig i den rejste sigtelse. Også hvis Statsadvokaten skulle beslutte sig for en tiltale,” siger Torben Koch til Politiken.

 

Hvad angår den anden betjent, ønsker hans forsvarer, Jane Ranum, ifølge Politiken ikke at kommentere sagen, hvor der i øvrigt er afsagt kendelse om navneforbud.

 

Kilde: Politiken.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…