Brutalt hjemmerøveri og drabsforsøg – her er de to mistænkte, hjælp politiet med at finde dem

Københavns Politi

Mandag morgen mellem kl. 7.40 og kl. 8.40 blev en 69-årig dansk mand udsat for et groft hjemmerøveri og drabsforsøg på sin bopæl, Østerbrogade 103, 4. sal, på Østerbro i København.

 

Offeret har en cykelhandel i stuetagen til samme opgang.

 

Den 69-årige blev offer for brutal vold i form af formentlig slag og spark. Gerningsmændene stak ham også med en kniv, blandt andet i ryggen.

 

Offeret blev ramt så hårdt på halsen, at han pådrog sig to brud på strubehovedet.

 

Han er nu indlagt på hospitalet og skal opereres på grund af de svære kvæstelser, han fik under overfaldet.

 

Gerningsmændene trængte ind i opgangen omkring klokken fire om morgenen. De har i hvert fald siddet i opgangen siden klokken 5.30, hvor et vidne bemærkede dem. Tilsyneladende ventede de på, at offeret skulle komme hjem efter at have luftet sin hund.

 

Gerningsmændene har formentlig opholdt sig i lejligheden i cirka 1 time. De er blevet set forlade lejligheden igen cirka klokken 8.37. Her gik de til fods på fortovet fra Østerbrogade 103 i retning mod Svanemøllens Station.

 

De to mænd blev fanget af et overvågningskamera jævnfør det foto, vi bringer her. Københavns Politis beskrivelse af de to mænd lyder:

 

A: mand, formentlig udlænding, 28-35 år, 175-185 centimeter høj, almindelig af bygning, lys i huden, mørkt fuldskæg, kort sort hår m/måne, iført rød hættetrøje, mørkeblå ves, sort langærmet trøje, sorte jeans, sorte kondisko m/hvid sålkant og striber på siden.

 

B: mand, formentlig udlænding, yngre og mindre end A, almindelig af bygning, iført armygrøn jakke med hætte, sorte bukser m/hvidt logo på venstre lår, sorte kondisko m/hvid sål, medbringer sort rygsæk m/armygrønne stropper og neongrønne aftegninger foran samt hvidt logo.

 

Læs også
Mange unge indvandrere i København sætter religiøse love over demokratiet – men det søger man at skjule

Det har mandag aften endnu ikke været muligt for politiet at afhøre offeret, der som sagt er svært kvæstet og skal igennem en operation.

 

Efterforskningslederen, sektionsleder i Drabs- og røverisektionen, Hans Erik Raben, siger:

 

”Det er en meget alvorlig og grov forbrydelse, som vi vil gøre alt for at opklare. Derfor vælger vi også allerede nu at offentliggøre de første billeder, for at bede offentligheden om hjælp til at identificere de formodede gerningsmænd.”

 

Politiet er interesseret i alle oplysninger om de 2 personer. Man er også interesseret i henvendelser fra personer, der mandag morgen har bemærket noget mistænkeligt omkring Østerbrogade 103 eller på strækningen mellem denne adresse og Svanemøllens Station.

 

Sagen efterforskes som hjemmerøveri og drabsforsøg.

 

Henvendelse kan ske til Københavns Politi på tlf. 114

 

Læs også
Danmark har fået en ny stormoské – Den Korte Avis har været på besøg
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…