Jihad: Når unge mænd vil slå ihjel for islam – så deltager ofte hele familien

Skjult optagelse fra Raqqa, da den var højborg for Islamisk Stat

Jihad er ikke kun for unge kamptrænede mænd. Alexandre Mendel beskriver i bogen La France Djihadiste, at jihad også er et familieforetagende.

 

Familien står samlet i kampen

Når en martyr dør i kamp, berører det den afdødes familie. Det er et stort tab, men familiemedlemmerne er også stolte. Det giver anseelse i nabolaget at være i familie med en martyr.

 

I Lunel er forholdvis mange taget til Syrien for at blive jihadkrigere. Alexandre Mendel har besøgt en tidligere ansvarlig for byens moské, som var meget stolt over sin søn, der var død som martyr. Man ville nu se op til ham i kvarteret. Moren græd af lykke over sønnens martyrdom.

 

Det er svært for efterretningstjenesten at få oplysninger om jihadister, der er rejst til Mellemøsten, for klanen holder sammen. En større gruppe på omkring tyve personer kan således forlade et kvarter med biler og campingvogn, uden at udenforstående får det at vide.

 

I maj 2015 tog to familier afsted fra La Reynerie i Toulouse. De kørte i to campingvogne i retning mod Syrien. De havde lejet køretøjerne af vantro og havde ingen intentioner om at komme tilbage med dem.

 

Ud af de omkring 1200 personer, der er taget fra Frankrig til Syrien, har mange taget deres nære med sig:

 

I efteråret 2014 forlod 11 fra den samme husstand deres hjem i Nice; fire voksne og syv børn, heraf en baby på seks måneder.

 

I Villefontaine forlod et par og deres fire børn – heraf en baby på mindre end en måned – deres hus for at tage til kalifatet.

 

Islamisk Stat sætter pris på, at der kommer hele familier, for familiemedlemmerne kan derved holde moralen oppe hos hinanden, og familien bliver en celle, hvis medlemmer ikke kan bakke ud.

 

På de sociale medier kan man se familieidyllen folde sig ud: På mange kvinders facebookprofil ses billeder af børn, der i skolen lærer at recitere Koranen, og far lærer børnene at halshugge en bamse.

Læs også
Han blev ansat som sikkerhedsvagt i supermarked – så sprang han ud som frådende islamist

 

Våbenbrødre

I flere tilfælde er brødre gået sammen om at begå et terrorangreb. Deres naturlige tætte kontakt har gjort planlægningen lettere, uden at efterretningstjenesten fattede mistanke.

 

Terrorangrebet mod marathonløbet i Boston i april 2013 blev begået af to brødre: tjetjenerne Dzhokhar og Tamerlan Tsarnaev.

 

Terrorangrebet mod Charlie Hebdo den 7. januar 2015 blev begået af brødrene Said og Cherif Kouachi.

 

Ved terrorangrebet mod Bataclan i Paris den 13. novemer 2015 døde Brahim Abdeslam. En medskyldig var broren Salah Abdeslam. De kom begge fra Molenbeek.

 

De to halvbrødre Nicolas og Jean-Daniel, der var konverteret til islam, forlod deres mor i Toulouse for at udøve jihad i Syrien sammen. Officielt ville de udføre humanitært hjælpearbejde. I en propagandavideo for Islamisk Stat i juli 2013 henvender Nicolas sig til den franske præsident: “François Hollande, omvend dig til islam og tag afstand fra dine jødiske og amerikanske allierede. Træk tropperne tilbage fra Mali. Hold inde med at bekæmpe islam”.

 

Læs også
Befolkningen siger nej til at modtage jihad-terrorister, jihad-brude og deres børn – men politikerne tænker kun på konventionerne

Læs også:

 

https://denkorteavis.dk/2017/jihadisternes-franske-enklaver/

https://denkorteavis.dk/2017/jihadisterne-er-blandt-os-og-udgor-en-trussel/

https://denkorteavis.dk/2017/ny-jihadisterne-fremmer-deres-sag-ved-brug-af-taqiya/

https://denkorteavis.dk/2017/4-jihadisters-planlaegning-af-terrorangreb-i-frankrig/

https://denkorteavis.dk/2017/5-jihad-finansieres-med-de-vantros-penge/

https://denkorteavis.dk/2017/ny-jihadisterne-fremmer-deres-sag-ved-brug-af-taqiya/

 

 

Læs også:

Læs også
BBC: Kilde siger, at den efterlyste tyrker fra Utrecht har været terrorist for Islamisk Stat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

https://www.saxo.com/dk/slaveriet-indenfor-islam_kirsten-valeur_haeftet_9788791107382

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…