Midt i debatten om Trump og muslimsk indvandring falder en bombe: Sådan ser europæerne på et stop for indvandring fra muslimske lande

Wikimedia Commens

Der har på det seneste været heftig debat om præsident Trumps indvandringspolitik – specielt i forhold til muslimske lande.

 

I første omgang har debatten mest gået på Trumps midlertidige indrejseforbud for personer fra syv muslimske lande. Men det er kun en lille del af en større sammenhæng.

 

Det store og vigtige spørgsmål er ikke, hvem der må rejse ind i USA – herunder på forretningsrejse, ferie og andet. Det store spørgsmål er, hvem der må slå sig ned i USA.

 

Altså: Hvilke og hvor mange egentlige indvandrere og asylansøgere vil USA tage imod?

 

Et flertal af europæerne vil have et stop

Alt tyder på, at Trump også på dette afgørende spørgsmål vil lægge op til en meget stram linje, som skal begrænse den varige tilstrømning fra muslimske lande.

 

Det vil endnu engang udløse voldsomme reaktioner mod ham i de fleste europæiske medier, herunder de danske.

 

Men kendsgerningen er, at en stærkt kritisk holdning til indvandring fra de muslimske lande på ingen måde er forbeholdt Donald Trump og hans vælgere.

 

Faktisk går et flertal af europæerne ind for et regulært stop for indvandring fra muslimske lande.

 

Det fremgår af en måling, som er foretaget af den anerkendte tænketank The Royal Institute of International Affairs.

 

Glem alt om Trump

Læs også
Racisme mod franskmænd – de kalder os “hvide svin”

Man har undersøgt holdningen til indvandring fra overvejende muslimske lande i 10 af EU’s medlemslande. Desværre er Danmark ikke et af dem. 10.000 personer har deltaget i undersøgelsen.

 

Over halvdelen af europæerne (55 procent) mener, at yderligere indvandring fra muslimske lande helt bør stoppe.

 

En fjerdedel (25 procent) har ikke nogen mening om spørgsmålet. En femtedel (20 procent) går ikke ind for et stop for indvandring fra de muslimske lande.

 

Blandt dem, der har en mening om spørgsmålet, er der altså et stort flertal for et stop for indvandring fra muslimske lande.

 

Glem alt om Trump. Dette er Europa.

 

Huer ikke Angela Merkel

I de deltagende lande er der flest tilhængere af et stop i Polen – 71 procent. Østrig har 65 procent, Belgien har 64 procent.

Læs også
DA: Kommuner kan spare millioner ved færre indvandrere på offentlig forsørgelse

 

Også i Tyskland er der flertal for et indvandringsstop fra de muslimske lande – 53 procent. Det vil bestemt ikke hue Angela Merkel.

 

I Frankrig findes denne holdning hos hele 61 procent af vælgerne. Indvandring og islam kommer da også til at spille en stor rolle ved det franske præsidentvalg i april og maj.

 

Blandt briterne vil 47 procent have stop. Ikke et absolut flertal, men dog et meget betragteligt flertal blandt dem, der har afklaret deres holdning.

 

I intet af de undersøgte lande nåede modstanden mod et stop op over 32 procent af befolkningen. Altså højst hver tredje sagde nej til at lukke for indvandring fra muslimske lande.

 

Opsigtsvækkende konklusion

Konklusionen på målingen fra eksperterne hos The Royal Institute of International Affairs er opsigtsvækkende:

 

Læs også
Tyrkiet oversvømmer Europa med migranter

”Vores resultater er slående, og de fjerner enhver illusion. De tyder på, at offentlig modstand mod yderligere indvandring fra overvejende muslimske stater på ingen måde begrænser sig til Trumps vælgere i USA, men er ganske udbredt.”

 

Fik man den hos Journalistisk Venstreparti i de danske medier?

 

Det er nok tvivlsomt. De etablerede danske medier vil formentlig fortsætte fuldstændig ufortrødent med at snakke non stop om Trump og fortie, at den folkelige modstand mod mere muslimsk indvandring er endnu stærkere i Europa end i USA.

 

Men den irriterende virkelighed bliver ved med at trænge sig på. Det er ikke let at være politisk korrekt i disse tider.

 

https://www.chathamhouse.org/expert/comment/what-do-europeans-think-about-muslim-immigration

 

http://www.dailymail.co.uk/news/article-4199918/Most-Europeans-want-end-migration-Muslim-countries.html

 

Læs også
Bogen anbefales enhver, som gerne vil forstå baggrunden for nogle af de aktuelle problemer i EU
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…