Mange afrikanere vil gøre alt for at komme ind i Europa – her er nogle helt vilde eksempler

Politiet

Der er tilsyneladende ingen grænser for menneskesmuglernes iderigdom, når det gælder om at få illegale indvandrere smuglet ind i Europa, og betjente ved grænserne er da efterhånden også vant til lidt af hvert.

 

Alligevel gjorde betjente fra den spanske Civilgarde store øjne, da de ved grænsen til den spanske enklave Ceuta i det nordlige Marokko, den 30. december bad en 22-årig marokkansk kvinde åbne sin kuffert.

 

I stedet for tøj lå der ifølge britiske BBC en ung mand i kufferten. Manden, der menes at stamme fra den afrikanske stat Gabon, var så medtaget af blandt andet iltmangel, at han måtte have øjeblikkelig lægehjælp.

 

Kufferten var af den slags på hjul, så det har ikke været noget problem for kvinden at fragte ham.

 

Den 22-årige marokkanske kvinde er nu anholdt og sigtet for forsøg på menneskesmugling

 

Fandt en mand gemt bag instrumentbrættet i en bil

Manden i kufferten er dog ikke det eneste eksempel på den form for avanceret menneskesmugling, som den Spanske Civilgarde er udsat for i forsøgene på at komme ind i Ceuta.

 

Da betjente fra civilgarden i mandags den 2. januar undersøgte en bil, der ville passere grænsen, fandt de en mand gemt bag bilens instrumentbræt og en kvinde, der var gemt under et udtrækkeligt bagsæde, rapporterer BBC.

 

 

 

 

 

Læs også
Malta har stoppet kapringen af fragtskib i Middelhavet – det har vigtige perspektiver for asylstrømmen

 

 

 

 

 

 

 

I lighed med manden i kufferten var de begge så forkomne af blandt andet iltmangel, at også de måtte have øjeblikkelig lægehjælp.

 

Omkring tusind illegale indvandrere angreb grænsehegn

I det hele taget gik det på årets første dag hårdt til ved den spanske enklave, der ligger helt ud til Middelhavet, og som er adskilt fra Marokko af et seks meter højt hegn.

 

Læs også
20.000 bevæbnede migranter står klar til at storme grænse for at komme til blandt andet Danmark

Omkring tusinde illegale indvandrere forsøgte således i søndags den 1. januar at forcere hegnet, og det kom til voldsomme kampe mellem de illegale på den ene side og marokkanske og spanske grænsevagter på den anden.

 

Halvtreds marokkanske og fem spanske grænsevagter blev såret under kampene, hvor en af grænsevagterne blandt andet mistede et øje.

 

Til gengæld lykkedes det ikke for nogle af de angribende illegale indvandrere, at forcere hegnet.

 

En lignende episode fandt ifølge BBC sted den 9. december, hvor mere end 400 illegale indvandrere forsøgte at forcere hegnet.

 

Kilde: BBC.

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…