En udspekuleret rumænsk tricktyv har lænset danskere for over 500.000 kr. – men i en lille grillbar blev han gennemskuet

Google Maps

En rumænsk tricktyv og hans assistent har igennem det seneste år hærget i København og Nordsjælland. Parret har slået til i 18 forskellige byer.

 

Det drejer sig om mange småtyverier, der efter politiets vurdering samlet set har lænset danskere for over 500.000 kr.

 

Tyverierne er især gået ud over ældre borgere. Tricket kan for eksempel være, at tyvene aflurer den ældres pinkode. Så følger de efter vedkommende måske helt til hjemmet. De foregiver at spørge om vej, men skaber så megen forvirring, at de kan snuppe personens dankort og bagefter hæve penge på det.

 

Det skriver Nordsjællands Politi i en pressemeddelelse.

 

Penge tilbage

Et andet af de faste tricks drejer sig om at betale i en forretning med en stor pengeseddel og så snyde ekspedienten, når der skal gives penge tilbage. Typisk påstår mestertyven, at han har fået for få penge tilbage.

 

Dette trick brugte han forleden i Krilles grill i Espergærde Centret. Men her blev han gennemskuet af en erfaren og vaks medarbejder, der var til stede.

 

Han skulle kun betale 26 kr. Men han gav den unge pige bag disken en stor seddel. Da hun så skulle til at give tilbage, stod han med en masse sedler i hånden, som han begyndte at blande ind i det hele til stor forvirring for pigen.

 

Samtidig talte han hele tiden til hende, så hun blev distraheret.

 

Kunne se, der var noget galt

Men Laura Bohm Petersen, der i flere år har arbejdet hos Krilles, fulgte optrinnet og kunne se, at der var noget galt. Alene det, at manden blandede alle disse sedler ind i en betaling på 26 kr. virkede jo ret mærkeligt.

 

Læs også
80-årig mand ventede bare på bussen – så udnyttede to udlændinge groft hans hjælpsomhed

Laura gik straks over og hjalp pigen, der blev helt rundtosset af de mange sedler og mandens talestrøm. Hun fik styr på tilbagebetalingen – til mandens store irritation.

 

Da han fandt ud af, at hans fup var ved at mislykkes, forsvandt han hurtigt ud af døren.

 

Signalement

Nordsjællands Politi giver følgende signalement af den rumænske tricktyv:

 

47 år, 170-75 cm høj, kraftig af bygning, mørkt hår.

 

Assistenten beskrives således:

 

30-35 år, 175 cm høj, kraftig af bygning, kort, mørkt hår

Læs også
Mange unge indvandrere i København sætter religiøse love over demokratiet – men det søger man at skjule

 

Morten Kaare Pedersen, der er leder af Den Centrale Efterforskning hos Nordsjællands Politi, siger til TV2 Lorry:

 

”Vi håber, at borgerne vil henvende sig til os, hvis de har set noget, de mener kan hjælpe os. Måske er det bare en lille ting, som man tænker, ikke er relevant, men som kan vise sig at være afgørende.”

 

Hos Krilles i Espergærde Centret har politiet talt med de unge medarbejdere og opfordret dem til at søge hjælp hos en kollega, hvis de er usikre på, om de er ved at blive snydt.

 

Kan du hjælpe politiet?

Laura Bohm Petersen håber, at det snart er slut med de to tricktyves hærgen. ”Det er da rigtig irriterende med de tricktyve. Det gider vi da ikke have,” lyder det.

 

Men desværre må man konstatere, at disse typer åbenbart har let ved at komme ind i Danmark. Og når først de er her, er de så dygtige, at de kan tjene ganske store penge.

 

Læs også
Danmark har fået en ny stormoské – Den Korte Avis har været på besøg

Og de er komplet ligeglade med, at det går ud over sagesløse ældre mennesker eller unge, der har et fritidsjob for eksempel i en grillbar. De er helt kyniske.

 

Kan du hjælpe politiet? Hvis du mener, at du har oplysninger, som kan være nyttige, vil Nordsjællands Politi gerne kontaktes på telefon 114.

 

http://www.tv2lorry.dk/artikel/kvik-poelsedame-afvaergede-eftersoegte-tricktyve

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…