En muslimsk kvindelig advokat vil bære tørklæde i retten – men nu siger dommere og politikere stop

En muslimsk kvindelig advokat i den tyske by Augsburg fik forbud mod at bære tørklæde i en retssal. Hun indbragte så sagen for retten og fik medhold.

 

Men nu reagerer den tyske dommerstand. De vil have det forbudt ved lov, at dommere og advokater kan bære tørklæde i retten. To tyske dommerforeninger står bag kravet. De henviser til, at tørklædet er et symbol, der bryder med den neutralitet, som må kendetegne retssystemet.

 

Politikere begynder nu også at røre på sig. Guido Wolf fra Angela Merkels CDU, der er justitsminister i delstaten Baden-Württemberg, arbejder på en lov, der skal sikre et forbud.

 

Som en af dommerforeningerne siger:

 

”Hvis dommere bar tørklæder sammen med deres almindelige uniform, ville det ryste folks tillid til retssystemets upartiskhed.”

 

Danmark

Danmark har et forbud mod, at dommere bærer muslimsk tørklæde. Men det blev modarbejdet af en række dommere, der i debatten åbenbarede en rystende naivitet og uvidenhed om, hvad tørklædet repræsenterer.

 

Disse danske dommere var ikke i stand til at se den trussel mod tilliden til retssystemet, som den religiøst-politiske hovedbeklædning indebærer. Deres holdning var gennemsyret af politisk korrekt snæversyn.

 

Sådan har det også været i Tyskland, men det er slut. Nu siger dommerne stop.

 

Det er uvist om tiøren er faldet hos de danske dommere, der dengang gjorde alt for, at dommere skulle kunne udstille deres tilhørsforhold og holdninger ved at bære tørklæde.

 

(Die Welt, Daily Mail)

Læs også
Politiansatte Asmaa Abdol-Hamid kan beholde tørklædet – der bliver ikke forbud mod religiøse symboler for offentligt ansatte
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…