Den etablerede elite laver drabelige konspirationsteorier om stor russisk indflydelse på valg i Vesten – det er der en ganske særlig grund til

You Tube
Udskriv

CIA har konkluderet, at der blev gennemført russiske cyberangreb (altså it-angreb) på Det Demokratiske Parti under præsidentvalget i USA.

 

Man hackede sig ind i computere, offentliggjorde fortroligt materiale og satte nyheder i omløb, der var falske. Formålet var at svække Hillary Clinton.

 

Den kommende præsident Donald Trump har – trods sine gode relationer til Putin – accepteret CIA’s hovedkonklusion: Der kom cyberangreb fra Rusland.

 

Nu luftes der stor bekymring for, at Putins Rusland på samme måde vil forsøge at påvirke andre kommende valg i Vesten. Det gælder således det franske præsidentvalg i april og maj i år. Og det gælder valget til den tyske forbundsdag den 24. september.

 

Der er ingen tvivl om, at Rusland gerne vil påvirke valgresultaterne. Men der kommer vilde overdrivelser af, hvor meget det kan lade sig gøre. Den etablerede elite i Vesten svælger for tiden i konspirationsteorier.

 

Man roder to forskellige ting sammen

Cyberangreb jo blevet en fuldstændig afgørende del af moderne international politik (og økonomi). Angreb på it-systemer kan i værste fald medføre alvorlig skade på samfundet og dets sikkerhed.

Læs også
Video: Putin-kritiker skudt og dræbt på åben gade – advarsel mod stærke billeder

 

Denne trussel mod selve vores it-systemer må tages ekstremt alvorligt.

 

Men kan cyberangreb også afgøre, hvem der vinder valg i Vesten? På det punkt virker debatten efter det amerikanske præsidentvalg temmelig hysterisk.

 

I denne debat blander man konsekvent angreb på vores it-infrastruktur sammen med angreb på bestemte politikere og partier i en valgkamp. Men det er altså to forskellige ting.

 

Mandag aften fik TV2 for eksempel rodet det hele sammen i én pærevælling: angreb på it-systemerne og politisk indblanding i valgkampe.

 

Debatten efter CIA-rapporten om det amerikanske præsidentvalg har i virkeligheden ikke leveret særligt stærke eksempler på, at Rusland evnede at påvirke valgets udfald.

Læs også
Professor: Det er et totalitært EU, som sætter Iben Tranholm på en liste over Putins påvirkningsagenter

 

Der er lidt om nogle lækkede e-mails og lidt om noget russisk propaganda, der blev sat i omløb. Come on! Disse ting var af fuldstændig underordnet betydning for valgets udfald.

 

Det var Putins skyld!

Man får unægtelig en mistanke om, at debatten om CIA-rapporten tjener to forskellige formål på én gang:

 

For det første er der en særdeles berettiget advarsel mod angreb på vestlige it-systemer.

 

For det andet er der en dødssyg søforklaring på, at Hillary Clinton og demokraterne tabte valget. Det var slet ikke, fordi Clintons politik var ude af trit med den amerikanske befolkning – næ, nej. Det var Putins skyld!

 

Læs også
En såkaldt efterretningsrapport om Donald Trump og Rusland kan være en gigantisk falsk nyhed – men flere medier gengiver den helt ukritisk

De politisk korrekte snakkende klasser i USA og Danmark har meget svært ved at erkende, at de og deres partier er politiske tabere. Så de udtænker konspirationsteorier om, at det er fremmede sammensværgelser, der ligger bag deres nederlag.

 

Det var ikke, fordi der var noget galt med deres politik, og fordi de talte ned til folk. Det var Putins skyld!

 

Debatten lider af en skrigende mangel på konkrete belæg for, at Putin gennem snedig propaganda fik masser af amerikanere, der egentlig ville stemme på Clinton, til at stemme på Trump i stedet for.

 

Mistillid til vælgerne

De vestlige demokratier skulle rigeligt være robuste nok til at sikre, at Putin ikke kan sidde i Kreml og styre, hvem der bliver valgt i Vesten. Det gælder også for de kommende valg i Holland, Frankrig og Tyskland.

 

Konspirationsteorierne er udtryk for en forbløffende mistillid til demokratiets institutioner og folkets dømmekraft.

 

Hvorfor slår denne mistillid netop nu så kraftigt igennem hos de politisk korrekte snakkende klasser?

 

Fordi vælgerne i stigende grad går deres egne veje i forhold til denne etablerede elite. Det skaber utryghed i eliten.

 

Man vil ikke acceptere, at vælgerne har deres gode grunde. Så der må findes en anden forklaring: ”Det er Putins skyld!”

 

Forside illustration er skærmprint fra denne video:

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ