Rasende borgere fortæller: 20-25 indvandrerdrenge hærgede svømmebad med trusler og seksuelle tilråb til pige på 12 år – men der sker dem ingenting

Google street view

I går åbnede Friluftsbadet i Odense. Men dagen blev ødelagt for flere gæster, fordi en gruppe indvandrerdrenge optrådte groft provokerende. Det beskriver TV2 Fyn.

 

Desuden kan man læse et opslag fra n vred Heidi Astrup Rasmussen på Facebook samt i kommentarsporet til TV2 Fyn. Hendes datter var med børn og deres venner i svømmebadet, men de fik en grim oplevelse.

 

Seksuelle tilråb til Sofia på 12 år

Det gik især hårdt ud over Sofia på 12 år, som blev udsat for seksuelle tilråb fra en gruppe indvandrerdrenge. Heidi skriver:

 

“6 Mørke knægte står på 5′ og råber de vil i bukserne på hende og trine reagere selvfølgelig og spør. Hva fanden det er for en opførelse. De kommer ned og pludselig er de 20-25 unge møj knægte der står og spiller op og råber.”

 

Derefter beskriver Heidi den grove behandling, som drengene gav et ægtepar, deres søn og parrets bil:

 

“Samtidigt kommer et ægtepar ind. De er ringet op, fordi de lorte unger har banket deres søn. Alle 25 unger går truende efter ægteparret, hen til deres bil. Råbende og skrigende og begynder og sparke på bilen.”

 

En vred mor fortæller
Et andet sted på Facebook, fortælle den vrede mor selv, hvad der skete. Det er gengivet i kommentarsporet hos Fyens.dk.

 

“Vores søn startede med at få stjålet sin tlf. Da han ville tage den tilbage kom der flere til. Begyndte at sparke ham i ryggen og slå ham. Hans 3 kammerater kom til for at hjælpe ham. De blev alle truet. Min søn og kammerater flyttede deres ting over på den anden side. Lidt efter kom der ca 20 unge over til dem og begyndte at rode i deres ting og true dem igen. Store broderen tog fat i min søn og knaldede ham en knytnæve i panden. Min søn er kun 15 år. Storebroderen var mindst 20 år. Livredderen er åbenbart kommet til.”

 

Ægteparret blev ringet op af en anden mor, og så røg de ud til friluftsbadet. Sønnen var kørt, da de nåede frem:

 

“Vi talte med vagterne derude og de ville snakke med de unge mennesker. De nægtede selvfølgelig alt. Vi gik hen til de unge mennesker. De nægtede alt, men alligevel indrømmede den ene knægt han havde taget min søns tlf. Jeg blev rasende !!! Og min mand og sagde at de aldrig nogensinde skulle røre vores søn igen !!! Så blev de meget truende igen og mente vi truede dem. De fulgte os ud til pakeringsplads. Vagterne kom ganske rigtig derud. De unge mennesker fyldte os med løgn om hvad der er sket……vi fik at vide vi ikke kunne anmelde overfaldet af vores søn hvis han ikke havde mærker efter deres slag.

 

Læs også
Er tiltalt for drabsforsøg mod søsters ekskæreste: Skød mod en dør i Vollsmose og forsøgte derpå at stikke af til Somalia

Så vi fik fornemmelsen af vi intet kunne gøre. Vi er RASENDE over dette her åbenbart ingen konsekvenser får for de unge mennesker.”

Personalet bekræfter

Friluftsbadet havde gratis adgang for alle på åbningsdagen. Men det, der skulle have været en glædelig oplevelse, blev meget ubehageligt, fordi en gruppe unge hærgede, siger TV2 Fyn.

 

Personalet i friluftsbadet har fortalt TV2 Fyn,  at en gruppe på 20 til 25 unge af anden etnisk herkomst end dansk, hvoraf flere bor i Vollsmose, opførte sig stærkt provokerende.

 

De opførte sig truende over for et ægtepar. Desuden kom de med seksuelle opfordringer til en pige på 12 år.

 

“De kom med upassende tilråb – meget upassende tilråb”, siger Rune Bille, der er chef for Odense Idrætsanlæg til TV2 Fyn.

 

Han fortæller også, at der var håndgemæng i gruppen.

 

Læs også
10-12 ‘unge’ ødelagde dagen i Djurs Sommerland med uro og vold – overfaldt vagtmand

Ingen stopper de asociale drenge

Hvordan kan det gå til, at store børn kan slippe af sted med at tyrannisere et helt svømmebad og ødelægge det for andre?

 

Den form for groft asocial opførsel skal selvfølgelig stoppes prompte. Men det sker tilsyneladende ikke. Personalet må ikke selv gribe ind. Politiet vil ikke komme. Eneste mulighed er at ringe efter et vagtselskab, ifølge Heidis gengivelse af datterens oplevelse:

 

“Trine går ind og spør livredderne om noget hjælp. De har så imidlertid fået strenge ordre på ikke og gå i konflikter med disse unger. De har et security nr de kan ringe til, når der sker noget, for politiet tager sig ikke af disse sager.”

 

Men man kan forestille sig, at drengene er over alle bjerge inden security-selskabet når frem.

 

Rune Bille lover ganske vist gæsterne tryghed fremover. Men det er svært at se, hvordan det skal ske, når der kommer en stor gruppe.

 

Til hverdag kan der være problemer med nogle stykker. Dem plejer livredderne dog som regel at dysse ned.

Læs også
12-årig dreng blev udsat for modbydeligt overfald fra to indvandrerdrenge – TV2 bagatelliserer sagen

 

Men der er problemer, når der kommer en stor gruppe på 20-25.

 

Bille forklarer, at drengene kan bortvises resten af dagen, hvis de laver ballade. De kan i princippet også få karantæne i en måned, men reglerne for registrering gør det svært at gennemføre, må man forstå.

 

Politiet har sagt, at de endelig skal ringe, og så vil de overveje om de skal møde op.

 

Kulturrådmand Jane Jegind gik tirsdag aften ind i sagen. Hun sagde, at politiet vil blive kontaktet, og at de unge skal have karantæne. (TV2 Fyn)

 

Så må vi se om politiet rent faktisk begynder at møde op.

 

Det lyder på Rune Bille som om han ‘på den lange bane’ tror mest på dialog og uddannelse i konflikthåndtering.

Læs også
Vollsmose i ny rekord: Som den første politikreds i landet indfører Fyns Politi skærpet strafzone med dobbelt straf

 

Vi skal have dialog med drengene om, hvad der er normal opførsel i et svømmebad. Det bliver nok en del af løsningen, siger han til TV2 Fyn.

 

Dialog og forståelse er en del af dansk kultur og børneopdragelse. Men indvandrerdrengene kommer ofte fra en kultur og et parallelsamfund i Vollsmose, hvor en sådan adfærd hos myndighederne typisk bliver opfattet som svaghed. Svaghed skal udnyttes til at vise sin egen styrke og magt. Og så kører optrapningen.

 

Derfor skal der være nultolerance over for asocial adfærd. Den skal stoppes med klare krav og med konsekvenser.

 

Hvis man ikke erkender problemernes opfang og deres årsager, går det helt galt. Så betragtes det danske samfund som ’svagt’ af mange indvandrere, som kommer fra lande med en helt anden kultur.

 

Det er ikke nogen nem opgave men 40 års erfaringer med integration viser, at den vej vi hidtil er gået, har slået fejl.

 

Dog bliver det også en meget svær opgave, hvis indvandringen får lov til at fortsætte som hidtil. Og så kan Heidi, hendes datter og børnebørn se frem til at få flere dage ødelagt af groft asocial adfærd.

Læs også
Ikke-vestlig indvandring har fået voldskultur til at brede sig – nyt blodigt skyderi viser, hvorfor danskerne har fået nok

 

https://www.tv2fyn.dk/artikel/utilpassede-unge-haergede-friluftsbad

 

https://www.tv2fyn.dk/artikel/raadmand-om-ballade-i-friluftsbadet-politi-og-mere-bemanding

 

http://www.fyens.dk/odense/Ballade-i-Odense-Friluftsbad-Voldelige-episoder-og-seksuelle-kraenkelser/artikel/3156684

Heidi Astrup Rasmussens tekst:

Ja så har vi balladen igen. Min datter, børnebørn og en veninde til elijas, var i friluftsbadet i går. Trine står med 2 årige Sjilas og Sofia på 12. 6 Mørke knægte står på 5′ og råber de vil i bukserne på hende og trine reagere selvfølgelig og spør. Hva fanden det er for en opførelse. De kommer ned og pludselig er de 20-25 unge møj knægte der står og spiller op og råber. Samtidigt kommer et ægtepar ind. De er ringet op, fordi de lorte unger har banket deres søn. Alle 25 unger går truende efter ægteparret, hen til deres bil. Råbende og skrigende og begynder og sparke på bilen. Trine går ind og spør livredderne om noget hjælp. De har så imidlertid fået strenge ordre på ikke og gå i konflikter med disse unger. De har et security nr de kan ringe til, når der sker noget, for politiet tager sig ikke af disse sager. Nej. Hellere betale Kassen for vores børn og de er sikre. Så det bliver dælme en spændene sommer. Jeg har slugt mine kameler og lært mine børn, at vi lever i en ny verden og der skal være plads til forskelligheder. Jeg har masser af venner og bekendte af anden etnisk herkomst. Men det er vores piger der er ludere. Vi er kartofler og skal bare pisse hjem eller vi får lektien lært. Hvem fanden er det der er racister her. Men en ting er sikkert. Ingen truer mine unger. Så går anden generations mentalitet også op i mig. Så med 100 m til friluftsbadet, kommer jeg nok til at tilbringe en del tid derover. Kunne virkelig godt tænke mig at høre noget respons fra kommunen. Jane Jegind. Hvad er dit bud på at denne kommende konflikt, ikke skal udvikle sig grimt. For jeg bliver dælme en sur mormor hvis der skulle ske mine små børn noget.

 

https://www.facebook.com/hosheidi/posts/10212540137640468

 

Fik denne . .
Vi er det ægtepar fra igår.
Vores søn startede med at få stjålet sin tlf. Da han ville tage den tilbage kom der flere til. Begyndte at sparke ham i ryggen og slå ham. Hans 3 kammerater kom til for at hjælpe ham. De blev alle truet. Min søn og kammerater flyttede deres ting over på den anden side. Lidt efter kom der ca 20 unge over til dem og begyndte at rode i deres ting og true dem igen. Store broderen tog fat i min søn og knaldede ham en knytnæve i panden. Min søn er kun 15 år. Storebroderen var mindst 20 år. Livredderen er åbenbart kommet til. Vi blev ringet op af min søns kammerats mor at vores søn blev overfaldet. Så vi røg derud. Min søn havde da skyndt sig ud på skuderen og kørt hjemad. Vi talte med vagterne derude og de ville snakke med de unge mennesker. De nægtede selvfølgelig alt. Vi gik hen til de unge mennesker. De nægtede alt, men alligevel indrømmede den ene knægt han havde taget min søns tlf. Jeg blev rasende !!! Og min mand og sagde at de aldrig nogensinde skulle røre vores søn igen !!! Så blev de meget truende igen og mente vi truede dem. De fulgte os ud til pakeringsplads. Vagterne kom ganske rigtig derud. De unge mennesker fyldte os med løgn om hvad der er sket……vi fik at vide vi ikke kunne anmelde overfaldet af vores søn hvis han ikke havde mærker efter deres slag.
Så vi fik fornemmelsen af vi intet kunne gøre. Vi er RASENDE over dette her åbenbart ingen konsekvenser får for de unge mennesker.

 

https://www.facebook.com/lars.holm.927/posts/10211866945181021

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…