De kriminelles frie bevægelighed i EU: Polak tiltalt i usædvanlig grov sag om tre hjemmerøverier

Arkivfoto fra hjemmerøveri / overvågningskamera

Den manglende faste grænsekontrol og EU’s regler om, at borgere frit kan bevæge sig i hele EU, som det passer dem, har blandt andet medført en række tilfælde med udlændinge, der begår ualmindeligt grove hjemmerøverier mod danske hjem.

 

Således har anklagemyndigheden ved Fyns Politi netop har rejst tiltale mod en 21-årig polsk mand i en sag med tre ualmindeligt grove hjemmerøverier, skriver Fyns Politi i en pressemeddelelse

 

Røverierne blev begået i august-september 2015 mod ældre mennesker i Vissenbjerg, Vordingborg og Rødby.

 

Er også tiltalt for tricktyverier mod ældre i deres hjem

I sagen er der udover røverierne også rejst tiltale for 22 tricktyverier begået over det meste af landet. Alle tricktyverierne er begået mod ældre mennesker i deres hjem.

 

Den 21-årige polak blev anholdt på baggrund af et DNA-hit i en af sagerne og har siden november 2016 været varetægtsfængslet.

 

En medskyldig er tidligere idømt seks års fængsel

En 26-årig polak, der var medskyldig i det ene af hjemmerøverierne samt en lang række tricktyverier, blev i maj 2016 idømt seks års fængsel, og anklager ved Fyns Politi, Stephanie Reby, lægger da heller ikke skjul på, at der er en lang fængselsstraf i vente for den 21-årige polak:

 

“Der er tale om en usædvanlig grov sag. Tiltalen for røverierne er rejst efter den skærpede bestemmelse i straffeloven, og efter lovændringen i 2011 bør alene ét hjemmerøveri straffes med fængsel i fem år,” forklarer anklager Stephanie Reby.

 

Sagen vil blive behandlet som nævningesag ved Retten i Odense i maj og juni.

 

Politiets døgnrapport

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…