Bandemedlemmer gik amok mod et hav af overvågningskameraer: Slap med nogle få måneders fængselsstraffe

Google MAP

Med justitsministeren i spidsen kræver politikerne strengere straffe for bandevirksomhed, men det lader nu ikke til at virke.

 

Således fik tre bandemedlemmer ved Retten i Glostrup den 20. oktober fik mellem to og fire måneders fængsel for hærværk mod ikke færre end 79 videoovervågningskameraer i boligområdet Taastrupgaard, som er på ghettolisten.

 

En fjerde, der også deltog i hærværket, blev idømt tyve måneders fængsel på grund af en lang række andre forhold udover hærværket.

 

I løbet af fem kvarter blev 66 overvågningskameraer sprayet til med sort maling den 5. juli 2017 om aftenen. Det medførte skader for over 164.000 kroner. Senere samme aften blev yderligere 13 kameraer ødelagt på samme måde for over 32.000 kroner, skriver Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse.

 

Optagelser fra de ødelagte kameraer, lokalpolitiets kendskab til personer i området og efterforskningen i øvrigt identificerede fire mistænkte mænd, som løbende blev anholdt og varetægtsfængslet i sagen.

 

Havde også overtrådt zoneforbud

Det drejer sig om en 22-årig mand fra Slangerup, en 22-årig fra Frederikssund, en 18-årig mand fra Hvalsø samt en 17-årig dreng fra Vordingborg.

 

Ifølge tiltalen ødelagde de fire i fællesskab først de 66 kameraer, hvorefter de to 22-årige sammen ødelagde de 13 andre.

 

På hærværkstidspunktet havde politiet givet den 18-årige og den 22-årige fra Frederikssund et såkaldt zoneforbud mod at opholde sig i Taastrupgaard, fordi de grundet bandetilknytning skabte utryghed i området.

 

Det er politiets og anklagerens opfattelse, at tre af dem har relationer til en bandegruppering i Taastrupgaard, og at hærværket er relateret til grupperingens ønske om at opholde sig i Taastrupgaard trods zoneforbuddene.

 

Blev også dømt for røverier og ulovlige knive

Læs også
Video: Vred indvandrer truer – min datter bliver snart dommer, hun kommer efter dig

Retten dømte alle fire for omfattende hærværk af de 66 kameraer og to af dem for yderligere hærværk mod de 13 kameraer.

 

De to 22-årige fik hver fire måneders ubetinget fængsel, medens den 17-årige fik to måneders ubetinget fængsel. Dommen mod den ene af de 22-årige omfattede også overtrædelse af zoneforbud.

 

I modsætning til de tre andre fik den 18-årige i alt 20 måneders ubetinget fængsel for hærværk, to røverier mod butikker, besiddelse af knive og overtrædelse af zoneforbud.

 

– Det er en sag, som lokalpoliti, efterforskere og anklagemyndighed har arbejdet ihærdigt på for at retsforfølge de skyldige. Retten tilkendegav, at fordi de tiltalte havde sympati for en bandegruppering, så retten på sagen med stor alvor, siger anklagerfuldmægtig Anne-Kirstine Mathiesen, Københavns Vestegns Politi.

 

Alle blev løsladt, og de overvejer nu, om de vil anke. Erstatningskravet bliver afgjort ved en anden lejlighed.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…